Enel estimează că profitul filialelor de distribuţie din România va creşte cu 7,5% în acest an

Grupul italian de utilităţi Enel estimeză că în acest va înregistra din activitatea de distribuţie a electricităţii în România venituri cumulate în stagnare, la 2,1 miliarde lei (486,2 milioane euro), şi câştiguri nete de 503 milioane lei (116 milioane euro), cu 7,5% mai mari.
Economica.net - joi, 16 mai 2013, 16:39
Enel estimează că profitul filialelor de distribuţie din România va creşte cu 7,5% în acest an

În 2012, din activitatea de distribuţie a energiei, grupul a avut în România venituri totale de 2,06 miliarde de lei şi un profit net de 467,7 milioane de lei, potrivit calculelor MEDIAFAX.

Datele cumulează rezultatele filialelor de distribuţie ale grupului Enel, respectiv Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Distribuţie Muntenia.

La sfârşitul acestui an cele trei filiale de distribuţie ale Enel vor avea 2.834 de angajaţi, cu 11,7% mai puţini faţă de 3.213 anul trecut.

Totodată, investiţiile bugetate pe segementul distribuţiei de energie vor ajunge la 507 milioane de lei (117 milioane euro), în scădere cu 24,6% comparativ cu nivelul de 673 milioane de lei din 2012.

Cele trei filiale ale Enel estimeză că în acest an vor distribui 14.887 GWh de energie, cu aproximativ 2% mai mult faţă de 2012.

Enel este prezent România şi pe piaţa furnizării de energie, prin companiile Enel Energie, care deserveşte opt judeţe din regiunile Banat şi Dobrogea, şi Enel Energie Muntenia, care operează în judeţele Ilfov şi Giurgiu şi în Bucureşti.

Pentru acest an, Enel Energie estimeză un profit net de 5,8 milioane de lei, faţă de 331,3 milioane de lei în 2012. Compania menţionează că rezultatul de anul trecut a fost influenţat de „reversarea provizioanelor pentru creanţele CFR”.

Veniturile Enel Energie sunt prognozate să urce de la 2 miliarde de lei la 2,21 miliarde de lei. Numărul de angajaţi va scădea cu 4%, de la 296 la 284.

Enel Energie Muntenia a bugetat pentru anul în curs venituri de 2,17 miliarde de lei, de la 2 miliarde de lei anul trecut, şi un profit net de 33,1 milioane de lei, faţă de 72,4 milioane de lei în 2012. Profitul aferent anului trecut a fost influenţat, de asemenea, de reversarea creanţelor CFR, potrivit datelor companiei.

Numărul de angajaţi se va diminua cu 14,2%, de la 203 la 174 de persoane.

În total, filialele de distribuţie şi furnizare ale Enel în România vor avea la sfârşitul anului în curs 3.292 de angajaţi, faţă de 3.712 anul trecut.

Operaţiunile de distribuţie şi furnizare a electciităţii ale companiilor Enel din România se derulează în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Constanţa, Călăraşi, Tulcea, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti.

Enel activează în România şi în sectorul producţiei de energie din surse regenerabile, având parcuri eoliene cu o putere de aproximativ 500 MW, reprezentând aproximativ un sfert din totalul la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...