Enel Green Power a instalat primul convertor pe scară largă de energie marină din America Latină

Compania Enel Green Power Chile, subsidiara de energie regenerabilă a Enel Chile, a anunțat joi că a instalat sistemul PB3 PowerBuoy în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso. Acesta este primul convertor de energie pe scară largă funcțional din America Latină și al cincilea din lume.
Ion Dobreanu - joi, 22 apr. 2021, 18:52
Enel Green Power a instalat primul convertor pe scară largă de energie marină din America Latină

Sistemul inovator este capabil să transforme energia valurilor în energie electrică care este stocată într-un sistem de baterii de 50 kWh situat în interiorul PB3 PowerBuoy, care alimentează diferiții senzori oceanografici care monitorizează mediul marin. Unitatea nu este împământată electric. Informațiile obținute cu ajutorul acestui dispozitiv vor fi folosite de Enel Green Power  pentru a înțelege comportamentul valurilor, pentru a optimiza resurse și pentru a susține exploatarea acestui tip de energie regenerabilă la nivelul țării, precum și global.

„Ne dorim să explorăm toate alternativele pentru a accelera tranziția energetică și pentru a obține neutralitatea carbonului cât mai curând posibil. Acesta este motivul pentru care am fost primii care au promovat dezvoltarea energiei eoliene și solare în Chile, în același mod în care anul trecut ne-am anunțat participarea la primul proiect pilot de producere a hidrogenului verde în Chile. Astăzi dorim să promovăm generarea de energie electrică din surse regenerabile precum mișcările oceanului și ale mării”, a declarat Paolo Pallotti, directorul general al Enel Chile.

„Acest tip de producție de energie are mai multe avantaje: este disponibil 24 de ore, 365 de zile pe an, este silențios și nu este situat în zone populate. Această țară are condiții excelente în ceea ce privește resursele marine pentru a produce energie din valuri. Instalarea acestui dispozitiv reprezintă un mare progres pe calea către dezvoltarea energiilor regenerabile în Chile”, a explicat James Lee Stancampiano, președintele consiliului de administrație al MERIC.

Citește și: Enel Green Power începe operarea unui parc eolian de 140 MW în Africa de Sud (economica.net)

Acest sistem inovator reprezintă o primă etapă pentru potențialul de dezvoltare a energiei marine în Chile, ca parte a unui proiect de inovare numit Open Sea Lab realizat de MERIC, primul centru de excelență pentru energia marină din America Latină, instituție co-fondată de Enel Green Power Chile și Naval Energies, o companie europeană specializată în tehnologii energetice marine.

„Chile se numără printre primele țări din lume din punct de vedere al potențialului energetic marin, dar acest potențial trebuie studiat și măsurat mai bine. Proiectul Open Sea Lab, pe care Centrul MERIC și partenerii săi îl vor promova în următorii trei ani, va constitui o realizare științifică tehnologică pentru țara noastră, prin deschiderea unor mari oportunități de a conduce cercetarea și dezvoltarea energiei marine durabile, la nivel național și internațional”, a declarat Gloria Maldonado, Director Executiv Energía Marina SpA & MERIC.

PB3 PowerBuoy este furnizat de Ocean Power Technologies, o companie americană de energie regenerabilă. Sistemul, instalat la 1,2 kilometri de Stațiunea de Cercetare Marină de Coastă, are o lungime de 14 metri și cântărește 10 tone, proiectat să funcționeze în ocean la adâncimi ce pornesc de la 20 de metri. În acest caz, este ancorat, plutind la o adâncime de 35 de metri.

Citește și: Enel Green Power intră pe piaţa energiei valurilor (economica.net)

Validarea rezultatelor provenite din exploatarea experimentală, în condiții reale și dificile pe coasta chiliană, va face posibilă și înțelegerea mai multor informații despre dezvoltarea potențială și viitoare a energiei oceanice din punct de vedere tehnic, social și de mediu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Aaylex One SA, societatea creată în urma fuziunii dintre Avicola Buzau şi 15 firme din grup; detaliile fuziunii
Aaylex One SA, societatea creată în urma fuziunii dintre Avicola Buzau şi 15 firme din grup; detaliile fuziunii
Avicola Buzău şi alte 15 societăţi care fac parte din grupul Aaylex vor fuziona prin contopire. Ca urmare a fuziunii, cele 16 firme din grupul Aaylex vor fi dizolvate, fără să intre în......
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Directorul companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că sistemul de termoficare din București este într-o situație ...
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Uniunea Europeană şi Statele Unite au lansat un apel sâmbătă altor state să adere la proiectul lor de acord privind ...
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a declarat, sâmbătă, ...