Enel numește un român în fruntea firmelor de furnizare a energiei electrice din România

Marius Chiriac, fostul coordonator al activității Enel X România, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al companiilor de furnizare Enel Energie și Enel Energie Muntenia, care dețin împreună cel mai mare portofoliu de clienți pe piața concurențială de furnizare de energie electrică din România. Anunțul survine după numirea Monicăi Hodor, fost director de Dezvoltare a Rețelelor în cadrul diviziei Globale de Infrastructură & Rețele a grupului Enel în funcția de director general al companiilor E-Distribuție din România, în februarie.
Mihai Nicuţ - joi, 06 mai 2021, 13:45
Enel numește un român în fruntea firmelor de furnizare a energiei electrice din România

Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale ale grupului Enel în România începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziție în cadrul Grupului Enel.

„Ne bucurăm să îl avem pe Marius Chiriac în funcția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia. Cunoștințele sale în domeniul furnizării energiei și gazelor naturale împreună cu experiența sa în coordonarea strategiilor de afaceri îl fac un candidat ideal pentru acest post. Aș dori, de asemenea, să-mi exprim aprecierea față de Michele Abbate pentru munca excelentă pe care a făcut-o în ultimii patru ani în calitate de director general al companiilor de furnizare a energiei Enel și să-i doresc succes în noua poziție”, a spus Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel România.

„M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii pași către liberalizarea pieței de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienții casnici din portofoliul acestora să fie pe piața concurențială, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari din România. Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârșit acest proces complex al liberalizării pieței de energie”, a declarat Marius Chiriac, director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Energetică, Marius Chiriac are o experiență de peste 11 ani în cadrul grupului Enel. S-a aflat la conducerea Enel X România încă de la lansarea companiei, în 2018, dând startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară. Anterior, a ocupat în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia funcții precum Head of Marketing și Head of Sales and Energy Management.

“În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică și gaze naturale Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona strategia generală de business și activitățile de furnizare și vânzare ale grupului Enel în România. Obiectivul său este de a dezvolta o gamă variată de oferte care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrică și gaze naturale, prin pachete integrate de utilități și servicii cu valoare adăugată”, arată Enel.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia au în portofoliu peste 3 de milioane de clienți. Aproximativ 2,9 milioane dintre aceștia sunt consumatori casnici de energie electrică, trei sferturi aflându-se deja pe piața concurențială. În urma campaniilor de informare derulate anul trecut și continuate în 2021, aproximativ 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui ani pentru oferte pe piața concurentială, cu 40% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia unii dintre principalii furnizori de energie din țară iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (asistență, iluminat și altele).

Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate gestionată de 534 MW prin cele 12 instalații eoliene și solare situate în Dobrogea și Banat.

Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică.

 

Te-ar mai putea interesa și
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre vineri şi care ar fi fost lansat de Israel, fără a provoca pagube,......
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...