Enel obţine ratingul „AAA” de la MSCI ESG Research, una dintre principalele agenţii de rating de sustenabilitate

Enel SpA a primit pentru prima dată ratingul "AAA", în creştere de la "AA" în 2018, din partea MSCI ESG Research Ltd., unul dintre cei mai importanţi furnizori de cercetare de date care analizează performanţele companiilor în funcţie de protecţia mediului, cauze sociale şi guvernanţă (Environmental, Social and Governance - ESG), a anunţat, joi, compania.
Economica.net - joi, 28 nov. 2019, 10:25
Enel obţine ratingul

Enel se află printre primele zece companii de utilităţile incluse în acest indice, scrie Agerpres.

„Actualizarea ratingului Enel de către MSCI este cel mai important moment din 2019 pentru companie în ceea ce priveşte activitatea noastră continuă de îmbunătăţire a ratingurilor ESG. Aceasta reprezintă punctul culminant al unui an plin de satisfacţii ca urmare a angajamentului nostru pentru sustenabilitate, care validează strategia noastră de a considera sustenabilitatea un factor-cheie pentru crearea de valoare pentru Grup. Concret, în 2019 am lansat prima obligaţiune asociată Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) din lume, care leagă ţintele de sustenabilitate cu randamentele financiare şi am fost din nou confirmaţi de către principalii indici mondiali de sustenabilitate. Din nou, în 2019, am fost singura companie globală de utilităţi şi singura companie italiană care s-a alăturat Alianţei Investitori Globali pentru Dezvoltare Durabilă (GISD) a Naţiunilor Unite, în urma unui apel al secretarului general al ONU AntĂłnio Guterres către 30 de lideri influenţi din mediul global de business, cu scopul de a coopera în următorii doi ani în domeniul finanţării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, a declarat Francesco Starace, CEO şi director general al Enel.

Ratingul maxim obţinut de Enel din partea MSCI se datorează în principal creşterii sale în sectorul regenerabilelor, care a făcut ca Grupul să devină cel mai mare jucător privat la nivel global din domeniul energiei regenerabile, cu aproximativ 46 GW de capacitate gestionată la nivel mondial, precum şi datorită angajamentului recent al companiei de a reduce cu 70% emisiile directe de gaze cu efect de seră până în 2030, luând anul 2017 ca termen de comparaţie, urmând să atingă aproximativ 125 g/kWh, aşa cum este certificat de iniţiativa Obiectivelor Science Based (SBTi).

Evaluarea celorlalte companii ale grupului Enel este următoarea: Endesa, rămâne cu „AA”, la fel ca în 2018; Enel Americas: „A”, în creştere de la „BBB” în 2018; Enel Chile: „A”, în creştere de la „BBB” în 2018.

Importanţa Enel pentru sustenabilitatea globală este recunoscută şi prin prezenţa sa în cadrul mai multor indici de sustenabilitate consacraţi, precum Dow Jones Sustainability Indices, FTSE4Good Index, indicatorii Euronext VIGEO-EIRIS, indicii STOXX Global ESG Leaders, ratingul OEKOM „Prime”, indicii ECPI şi indicii Thomson Reuters / S-Network ESG Best Practices.

Enel atrage din ce în ce mai mult atenţia Investitorilor Responsabili Social (SRI), a căror pondere în acţionariatul companiei este în continuă creştere, reprezentând aproximativ 10,5% din capitalul social al Grupului în 2019, în creştere cu 78% faţă de 2014. Acest avans reflectă creşterea importanţei pe care pieţele financiare o acordă elementelor non-financiare în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung.

MSCI este un furnizor important de instrumente şi servicii esenţiale pentru sprijinirea deciziilor comunităţii globale de investitori. Cu peste 45 de ani de expertiză în cercetarea de date şi tehnologie, MSCI contribuie la luarea unor decizii mai bune de către investitori, permiţându-le clienţilor să înţeleagă şi să analizeze factorii cheie de risc şi de profitabilitate şi să creeze cu mai multă încredere portofolii de investiţii eficiente. MSCI creează soluţii pentru industrie, îmbunătăţite prin cercetare, pe care clienţii săi le utilizează pentru a obţinerea o înţelegere mai profundă şi pentru a îmbunătăţi transparenţa în procesul investiţional.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW. Compania distribuie electricitate şi gaz printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa locală din 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei dintre cele opt zone de reţea ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, cu o treime din piaţa locală de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...