Enel reîncepe să bage bani în regenerabile în România. „Vom supra-investi”

Oficialii grupului italian Enel au declarat azi că își vor relua programul de investiții în România, în zona de regenerabile, și că vor investi în rețele mai mult decât îi obligă Autoritatea de Reglementare.
Economica.net - mar, 24 nov. 2020, 14:35
Enel reîncepe să bage bani în regenerabile în România.

În ceea ce privește investițiile, suntem pe cale să majorăm în mod semnificativ investițiile în România, în special în regenerabile – vom reîncepe dezvoltarea proiectelor de investiții regenerabile în România. De asemenea, în rețelele de distribuție, vom majora investițiile peste valoarea obligatorie – vom „supra-investi” în România, a declarat Alberto de Paoli, Chief Financial Officer Enel.

Oficialul a răspuns astfel la o întrebare pusă de presa română la Capital Markets Day, eveniment global al Enel, organizat online anul acesta, la care compania și-a prezentat strategia pentru următorii ani.

Un mesaj similar a dat și Francesco Starace, CEO și General Manager Enel Group

„În ceea ce privește prezența noastră în România, credem că e o oportunitate mare să fim prezenți în această țară, există un potențial mare în ceea ce privește investiții viitoare. Există un potential foarte mare de creștere în ceea ce privește energia regenerabilă, în linie cu trendul european legat de Green Deal pe care Comisia Europeană îl promovează. În mod cert vom continua dezvoltarea în ceea ce privește energia regenerabilă în România. România poate beneficia foarte mult de Green Deal dacă își va stabili o abordare corectă și nu avem până acum motive să credem că guvernul se îndreaptă spre calea greșită. Credem ca face toate eforturile să valorificăm cât mai bine oportunitatea pe care o reprezintă fondurile europene”, a spus Starace.

„De asemenea, în mod cert vom continua procesul de transformare a rețelelor în rețele digitale și vom valorifica potențialul legat de servicii cu valoare adăugată pentru clienți retail și de business. Avem o bază foarte mare, valoroasă și activă de clienți în România, care trebuie să beneficieze de prezența noastră în țară, a mai afirmat cel mai înalt oficial al grupului energetic italian.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, cu circa 530 MW instalați în parcuri eoliene și fotovoltaice, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...