Enel va investi 6 mld. euro în sectorul regenerabilelor în următorii cinci ani, inclusiv în România

Compania italiană Enel va investi 6 miliarde de euro până în 2018 în sectorul energiei regenerabile, inclusiv în România, a declarat, miercuri, Fulvio Conti, CEO al Enel, într-o conferinţă cu ocazia prezentării rezultatelor financiare ale companiei.
Economica.net - mie, 12 mart. 2014, 11:14
Enel va investi 6 mld. euro în sectorul regenerabilelor în următorii cinci ani, inclusiv în România

‘Grupul va continua să investească în regenerabile, având în plan investiţii de circa şase miliarde de euro (în perioada 2014 – 2018, n.r.), din care 5,2 miliarde de euro pentru instalarea de noi capacităţi pe cele 16 pieţe unde suntem deja prezenţi, iar restul în noi ţări şi regiuni pe care le-am identificat şi pe care le-am anunţat deja, precum Maroc, Turcia sau Africa de Sud’, a precizat Conti.

Enel deţine un portofoliu de producţie a energiei regenerabile de 8.900 de MW în 16 ţări.

Planul de investiţii anunţat miercuri de Enel va permite companiei să deţină 9.800 de MW de energie regenerabilă în 2014, 12.100 de MW în 2016 şi 13.400 de MW în 2018.

În România, Enel este al doilea mare producător de energie eoliană din ţară, după cehii de la CEZ, având în prezent parcuri funcţionale cu o capacitate de circa 500 de MW.

Potrivit rapoartelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Enel Green Power are o cotă de 1,2% pe piaţa totală a producţiei de energie electrică din România, iar CEZ are 2,4%.

Totodată, compania italiană deţine trei foste filiale ale Electrica de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, în zona Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea.

Enel a obţinut anul trecut un profit operaţional de 289 milioane de euro în România, în creştere cu 25% faţă de 2012, când valoarea indicatorului a fost de 231 milioane de euro, a precizat, Luigi Ferraris, directorul financiar al companiei, în aceeaşi conferinţă.

‘Profitul operaţional (EBITDA – n.r.) în România a crescut cu 58 de milioane de euro datorită marjelor mai mari, ca urmare a creşterii tarifelor la electricitate, scăderii costurilor cu achiziţia energiei şi reducerii cheltuielilor de operare’, a spus Ferraris.

Grupul Enel a obţinut anul trecut un profit net de 3,235 miliarde de euro, în creştere de 13,5 ori faţă de cel din anul precedent, când înregistrase un profit net de 238 milioane de euro, potrivit raportului financiar al companiei, dat publicităţii miercuri.

‘Creşterea semnificativă este în principal datorată vânzării diviziei de extracţie de gaze Arctic Russia’, au precizat reprezentanţii companiei.

În aceeaşi perioadă, vânzările grupului au scăzut cu 5,2%, la 80,5 miliarde de euro, de la 84,9 miliarde de euro în 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...