Enel va monta 30.000 de contoare inteligente în 2015

Primele 30.000 de contoare inteligente vor fi montate până la sfârşitul acestui an, a declarat joi Emil Constantinescu, şef proiect Enel, într-o conferinţă de specialitate.
Economica.net - joi, 01 oct. 2015, 12:07
Enel va monta 30.000 de contoare inteligente în 2015

‘Dacă acest lucru se întâmplă împreună cu furnizorul, clientul poate să vadă şi costul energiei, pentru că putem construi împreună aplicaţii prin care să se prezinte costul în timp real. Un alt avantaj pentru consumatorul final este că se pot defini tarife personalizate, pe timp de zi, pe timp de noapte şi în diferite configuraţii, pentru că acest contor este capabil să le înregistreze în mod diferenţiat consumul şi ulterior să se factureze. Aceasta permite şi o dinamică a furnizorilor mult mai mare decât este astăzi’, a precizat Emil Constantinescu.

Pentru client, contoarele se montează fără niciun cost, acesta fiind inclus în tariful de distribuţie. Contoarele inteligente au o durată de viaţă de 15 ani.

‘În Italia şi Spania unde există aceste contoare inteligente nu mai există acele vârfuri de sarcină, de dimineaţa şi seara, iar jumătate dintre clienţi au ales să schimbe furnizorul’, a mai spus Constantinescu.

Aceste contoare permit protecţia consumatorilor la supratensiuni reducând disconfortul clienţilor la apariţia unor eventuale incidente în reţeaua de energie electrică, scrie Agerpres.

Enel instalează circa 11.400 de contoare inteligente în zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unităţi la clienţi rezidenţiali şi alte 900 de contoare la clienţi business. În zona Dobrogea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate în judeţul Călăraşi şi într-unul din cartierele din Constanţa. În Timiş, peste 4.100 de clienţi vor beneficia de această nouă tehnologie, 3.100 de unităţi vor fi instalate în Arad şi alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi înlocuite în Deva.

Zonele în care este implementat proiectul, în 2015, au fost selectate atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Investiţia se realizează în conformitate cu prevederile Legii energiei electrice şi ale Ordinului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) privind implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice.

Ulterior instalării, contoarele inteligente vor fi integrate într-o aplicaţie informatică (sistem de măsurare inteligentă) astfel încât acestea să poată fi gestionate în mod centralizat şi de la distanţă.

Enel a organizat o expoziţie inedită care prezintă istoria contoarelor din anii 1960 până în prezent. Expoziţia poate fi vizitată, joi şi vineri, la Galeria Galateca din Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...
1.727 de cazuri noi de COVID-19 și 180 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore. 168 de paturi libere la terapie intensivă
1.727 de cazuri noi de COVID-19 și 180 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore. 168 de paturi libere la terapie intensivă
Un număr de 1.727 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...