1EUR = 4.7619 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Enel va vinde din active pe fondul scăderii profitului

Grupul italian de utilităţi Enel, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat miercuri că are de gând să vândă active în valoare de şase miliarde de euro şi să-şi reducă costurile după ce criza economică din sudul Europei a obligat compania să-şi reducă estimările de profit, transmite Reuters.

13 mar, 2013 | ECONOMICA.net

Enel estimează că în acest an profitul său operaţional va scădea până la 16 miliarde de euro, de la 16,7 miliarde de euro anul trecut, şi că va rămâne la acest nivel în 2015. În acest condiţii, Enel are de gând să-şi reducă costurile pe pieţele mature cu patru miliarde de euro şi să-şi reorienteze atenţia spre pieţele din Europa de Est şi America Latină. De asemenea, Enel şi-a propus să vândă active în valoare de şase miliarde de euro, pentru a reduce povara datoriilor până la 37 miliarde de euro în 2014, de la 42,9 miliarde de euro la finele lui 2012.

"Trebuie să adoptăm o viziune strategică pentru a ne reduce dependenţa de pieţele mature. În Spania şi Italia contextul macroeconomic pe termen mediu va rămâne unul negativ în timp ce în America Latină şi Europa de Est contextul va fi unul pozitiv", a declarat directorul general al Enel, Fulvio Conti.

Enel (una din cele mai îndatorate companii de utilităţi din Europa) a mai informat că are de gând să plătească un dividend de 0,15 euro pe acţiune pentru 2012, comparativ cu un dividend de 0,26 euro pe acţiune acordat pentru 2011.

Enel este prezentă în sectorul energiei electrice România, unde are circa 2,5 milioane de clienţi, 93.000 km de reţea şi aproximativ 5.000 de angajaţi.

 

TAGURI

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO