Enel X a lansat în Italia o soluţie big-data care estimează variaţiile deplasărilor publicului şi kilometri parcurşi

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, şi HERE Technologies, jucător pe piaţa serviciilor de cartografiere şi date geografice, au lansat „City Analytics - Harta Mobilităţii”, o soluţie big-data care estimează variaţiile deplasărilor publicului şi kilometrii parcurşi la nivel naţional, regional şi în zonele municipale din Italia pentru a sprijini răspunsul la situaţia de urgenţă cauzată de Covid-19.
Lidia Neagu - mie, 15 apr. 2020, 12:25
Enel X a lansat în Italia o soluţie big-data care estimează variaţiile deplasărilor publicului şi kilometri parcurşi

„City Analytics – Mobility Map este noua soluţie lansată de Enel X City Analytics, care furnizează agenţiilor guvernamentale italiene indicatori de mobilitate pentru a sprijini analiza măsurilor de izolare împotriva Covid-19, contribuind astfel la implementarea politicilor de recuperare”, a anunţat miercuri Enel.

Soluţia este o completare la suita City Analytics, creată de Enel X pentru agenţiile guvernamentale şi planificarea urbană.

Serviciul mapează macro-fluxuri de mişcări pe teritoriul italian, la nivel regional, provincial şi municipal, pe baza analizei datelor anonimizate şi agregate din vehicule conectate, hărţi şi sisteme de navigaţie, produse cu ajutorul conexiunilor cu datele de locaţie din aplicaţii mobile şi informaţiile publice ale agenţiilor guvernamentale.

Prelucrarea datelor generează o serie de indicatori cheie: modificarea procentuală a numărului de călătorii într-o zonă, comparativ cu media ponderată din ianuarie 2020, cu abordări regionale, provinciale şi municipale agregate; variaţia procentuală zilnică în totalul kilometrilor parcurşi, comparativ cu media ponderată din ianuarie 2020, cu abordări regionale, provinciale şi municipale agregate; vizualizarea procentuală zilnică a zonelor parcurse de la intrarea şi ieşirea fiecărui municipiu, provincie, regiune; matrice de origine/ destinaţie care indică procentul călătoriilor săptămânale între regiuni, între provincii şi între municipalităţile principale.

„Noua versiune a City Analytics este un instrument inovator dezvoltat pentru a răspunde nevoilor agenţiilor guvernamentale care se ocupă de starea de urgenţă. Mulţumită colaborării cu HERE Technologies am oferit ţării o soluţie eficientă pentru evaluarea fluxurilor de mobilitate de pe întreg teritoriul, care poate fi utilizată pentru a planifica faza de redresare”, a spus Francesco Venturini, şeful Enel X.

Datele pot fi consultate gratuit până pe 31 mai 2020, de către organele administraţiei centrale şi locale, de către guvernele locale afectate şi de către Departamentul de Protecţie Civilă pe portalul Enel X YoUrban. Acestea pot fi utilizate pentru a înţelege mai bine impactul măsurilor de izolare împotriva Covid-19, pentru a identifica zonele care au nevoie de mai mult sprijin în implementarea acestor măsuri şi pentru a analiza, cu ajutorul datelor, revenirea treptată la normal odată ce pandemia s-a încheiat.

„HERE Technologies este hotărâtă să-şi utilizeze expertiza în localizare în lupta împotriva pandemiei globale de coronavirus. Împreună cu Enel X, sperăm să ajutăm ţara să izoleze şi să controleze răspândirea coronavirusului, protejând în acelaşi timp viaţa privată a italienilor”, a declarat Edzard Overbeek, CEO al HERE Technologies.

Pe lângă instituţiile guvernamentale, publicul va putea accesa şi datele privind fluxurile zilnice de mobilitate prin tabloul de bord de pe site-ul web Enel X şi să sprijine în mod activ guvernele locale într-o perioadă atât de provocatoare pentru Italia.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un an
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un ...
Fermierii români au cumpărat anul trecut din SUA semințe de floarea-soarelui în valoare totală de aproximativ 41,6 milioane de dolari, valoarea fiind cu 42% mai mare decât în 2019. Peste 87%......
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi la Antena 3 că de la operatorul aerian de stat, TAROM, au plecat ...
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea oferi vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul ...
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București și ...