Enel X instalează două centrale fotovoltaice pentru fabricile Eaton, în Maramureș

Enel X România construieşte două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 850 kWp pentru producătorul de tablouri electrice şi confecţii metalice Eaton Electro Producţie, care vor asigura o producţie anuală de energie electrică de circa 885 MWh, contribuind la reducerea cu peste 200 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon.
Mihai Nicuţ - mar, 15 feb. 2022, 10:47
Enel X instalează două centrale fotovoltaice pentru fabricile Eaton, în Maramureș

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul presupune instalarea la cheie a două sisteme fotovoltaice ce integrează peste 1.800 de panouri fotovoltaice de înaltă eficienţă, instalate în judeţul Maramureş, în localităţile Buşag şi Sârbi.

Centrala fotovoltaică din Buşag este printre primele din România care respectă criteriile FM Global, iar panourile fotovoltaice folosite au rezistenţă crescută la foc (clasă B). Pentru sistemul din Sârbi, Enel X România instalează printre cele mai mari panouri existente pe piaţa din Romania, de 650 Wp/modul.

„Enel X România le oferă partenerilor săi soluţia verde prin care să-şi asigure într-un mod sustenabil electricitatea necesară afacerii lor, reducând astfel costurile cu energia. Soluţiile personalizate implementate în cadrul parteneriatului cu Eaton respectă cele mai ridicate standarde de performanţă şi fiabilitate şi ajută compania să îşi eficientizeze consumul de energie electrică, oferindu-i o protecţie în faţa lichidităţii scăzute din piaţa de energie şi a volatilităţii preţurilor. Totodată, sistemele fotovoltaice asigură producţia de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local şi internaţional”, a declarat Laurenţiu Brumaru, Head of Sales & Marketing e-Industries, Enel X România.

Centralele fotovoltaice montate pentru Eaton Electro Producţie vor asigura o producţie anuală de energie electrică de circa 885 MWh, contribuind la reducerea cu peste 200 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Venind în întâmpinarea obiectivului global Eaton şi în conformitate cu Politica U.E. de a reduce nivelul emisiilor de carbon cu 50 % până în anul 2030, fabrica noastră a dezvoltat un proiect de implementare panouri fotovoltaice pe acoperişul halelor de producţie. Este primul proiect de acest gen din EMEA pentru Eaton, ceea ce dă o şi mai mare importanţă acestuia. Prin implementarea lui, se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 165 de tone anual şi se va realiza o economie de energie electrică de 2.884 MWH. Totodată proiectul respectă toate cerinţele asiguratorului companiei, AXA XL, astfel că aşteptăm cu nerăbdare finalizarea lui pentru a beneficia de avantajele acestuia”, a spus Daniel Şimo, director fabrică Eaton Buşag.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producţie de energie generează economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată ţara, soluţii de panouri fotovoltaice pentru clienţi industriali şi comerciali, sisteme avansate de e-city şi e-homes, oferind oamenilor, comunităţilor, instituţiilor şi companiilor un model alternativ care să respecte mediul înconjurător şi să integreze inovaţia tehnologică în viaţa de zi cu zi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...