Enel X lansează un ecosistem pentru casele inteligente, cu serviciul Alexa integrat

Enel X a anunţat, miercuri, că lansează Homix, un ecosistem pentru casele inteligente cu serviciul Alexa, de la Amazon, integrat, care permite gestionarea încălzirii, securităţii şi iluminatului, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 27 nov. 2019, 18:13
Enel X lansează un ecosistem pentru casele inteligente, cu serviciul Alexa integrat

Noua soluţie pentru casele inteligente este acum disponibilă în Italia şi, în zilele următoare, în Spania. Homix este o soluţie pentru locuinţele inteligente care permite gestionarea, chiar şi de la distanţă, a încălzirii, securităţii, iluminatului şi a tuturor celorlalte dispozitive ale ecosistemului dintr-o casă inteligentă.

„Homix, ecosistemul pentru case inteligente dezvoltat de Enel X, combină simplitatea şi confortul pentru a face tehnologia dedicată caselor inteligente accesibilă tuturor, inclusiv datorită integrării cu Alexa, serviciul inteligent de voce bazat pe cloud al Amazon”, se arată în comunicat.

Homix porneşte de la caracteristicile unui termostat inteligent şi se transformă într-un ecosistem complet pentru casă, potrivit companiei.

„Inima casei inteligente este Homix Home, centrul de comandă care se conectează la toate dispozitivele Homix pentru a face locuinţa mai confortabilă, mai eficientă şi mai sigură. Dispozitivul are, de asemenea, o interfaţă tactilă şi vocală integrată cu Alexa, concepută pentru a asigura o uşurinţă maximă în utilizare”, se arată în comunicat.

Prin urmare, Alexa poate fi solicitat să redea muzică prin Amazon Music, să stabilească memento-uri pentru activităţile zilnice sau să crească temperatura în casă.

„Obiectivul Enel X este de a oferi produse şi servicii care pot îmbunătăţi viaţa utilizatorilor şi pot proteja mediul prin soluţii simple, accesibile tuturor. Pe baza acestui principiu, oferim un sistem complet inteligent pentru locuinţe, care permite clienţilor să îşi maximizeze confortul acasă şi să economisească energie şi bani ”, a declarat Andrea Scognamiglio, Head of Home Services în cadrul Enel X.

Homix Home, cu modulul cu termostat inteligent este disponibil online la un preţ de pornire de 149 euro.

„Credem că vocea este viitorul. Reprezintă un mod cu totul nou de interacţiune cu tehnologia. Acesta este motivul pentru care am creat serviciul vocal Alexa, care permite producătorilor de dispozitive să creeze produse şi servicii care au Alexa încorporat. Suntem încântaţi de faptul că Enel X lansează Homix, o soluţie inteligentă şi inovatoare pentru casele inteligente încorporat în Alexa”, a declarat Eric King, Director General Alexa Skills şi Voice Service Europe.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...