Enel X va furniza 401 autobuze electrice către compania de transport public din Bogota

Enel X, subsidiara Grupului Enel dedicată serviciilor și produselor energetice avansate, a câștigat un contract cu Transmilenio, sistemul de transport în comun din Bogota, pentru furnizarea a 401 de autobuze complet electrice și a două noi terminale de încărcare a acestora, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 20 ian. 2021, 16:43
Enel X va furniza 401 autobuze electrice către compania de transport public din Bogota

Atribuirea contractului vine ca urmare a parteneriatului inițiat în 2019 de Enel X și SITP, pentru construcția a patru terminale electrice, care va crește numărul de autobuze electrice furnizate de Enel X în Bogota la 900, devenind astfel un partener cheie al SITP în planul de decarbonizare a orașului.

Bogota este al doilea mare oraș din America Latină, după Santiago de Chile, care beneficiază de o inițiativă de transport public durabil, cu emisii zero, promovată de Enel X. Aceasta atribuire crește la aproape 1.400 numărul de autobuze electronice gestionate de Enel X la nivel mondial.

“Atribuirea acestui contract reprezintă o nouă etapă a angajamentului continuu al Enel X privind decarbonizarea și vizează, totodată, îmbunătățirea transportului public electric durabil”, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

“Orașele găzduiesc mai mult de jumătate din populația lumii, contribuind semnificativ la emisiile globale de transport. Decarbonizarea mobilității urbane, pornind de la transportul public, ar trebui să fie o prioritate absolută și necesită un efort masiv din partea sectorului privat și a celui public. Enel X își propune să fie un partener industrial cheie în tranziția către un model de oraș sustenabil, pentru a putea face față provocărilor actuale și viitoare ale urbanizării și electrificării, contribuind în același timp la crearea de megalopole durabile”, a mai spus Venturini.

Autobuzele electrice, ce vor fi fabricate de BYD, producător chinez de automobile, și vor ajunge în Bogota între sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, vor fi încărcate cu energie curată, provenind din surse 100% regenerabile, la terminalele electrice dezvoltate de Enel X. Totodată, autobuzele vor fi echipate cu camere de securitate și Wi-Fi și vor avea hub-uri de încărcare USB, pentru a garanta tuturor pasagerilor un serviciu confortabil, durabil și de înaltă calitate.

Cele două terminale electrice care ar urma să devină operaționale între noiembrie 2021 și aprilie 2022, vor fi construite în două zone diferite din Bogota (Usme și Fontibon) și vor fi echipate cu aproximativ 200 de dispozitive de încărcare pentru autobuze electrice.

Inițiativa face parte din activitățile întreprinse de Enel X pentru a spori mobilitatea electrică în transportul public. Aceste inițiative includ parteneriatul cu AMP Capital, administrator global de investiții, cu peste 30 de ani experiență în investiții în clasa de active de tip infrastructură, pentru a stimula investițiile în infrastructura de transport public electric din America, printr-o asociere ce reunește o flotă de 435 autobuze electrice operaționale și infrastructura de încărcare, în Santiago de Chile. Enel X implementează, de asemenea, alte inițiative de e-bus în Brazilia (Sao Paulo), Peru (Lima), Uruguay (Montevideo), Statele Unite, Spania (Barcelona) și Italia.

Enel X proiectează și dezvoltă soluții axate pe principiile sustenabilității și economiei circulare, pentru a oferi oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care respectă mediul și integrează inovația tehnologică în viața de zi cu zi.

Te-ar mai putea interesa și
Auchan și platforma Takeaway au încheiat un parteneriat pentru livrarea de mâncare gătită în 11 orașe din România
Auchan și platforma Takeaway au încheiat un parteneriat pentru livrarea de mâncare gătită în 11 orașe din România
Grupul Auchan își extinde serviciile de livrare la domiciliu printr-un parteneriat cu platforma Takeaway.com. Astfel, peste 40 de feluri de mâncare, gătite în bucătăriile Auchan din 16...
Eurohold, compania mamă a Euroins, are în plan să capitalizeze aproape 100 de milioane de euro ca să cumpere activele CEZ din Bulgaria
Eurohold, compania mamă a Euroins, are în plan să capitalizeze aproape 100 de milioane de euro ca să cumpere activele ...
Eurohold, cel mai mare holding public din Bulgaria, intenționează să își mărească capitalul de lucru prin emiterea ...
Avertisment FMI: Guvernele europene trebuie să ajute companiile, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente
Avertisment FMI: Guvernele europene trebuie să ajute companiile, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente
– Guvernele europene trebuie să ajute companiile să îşi consolideze capitalul propriu, în caz contrar se vor confrunta ...
IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare
IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare
IBM a anunțat că serviciile sale de cloud hibrid sunt acum disponibile în orice mediu – pe orice cloud, la fața locului ...