Enel X va furniza 401 autobuze electrice către compania de transport public din Bogota

Enel X, subsidiara Grupului Enel dedicată serviciilor și produselor energetice avansate, a câștigat un contract cu Transmilenio, sistemul de transport în comun din Bogota, pentru furnizarea a 401 de autobuze complet electrice și a două noi terminale de încărcare a acestora, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 20 ian. 2021, 16:43
Enel X va furniza 401 autobuze electrice către compania de transport public din Bogota

Atribuirea contractului vine ca urmare a parteneriatului inițiat în 2019 de Enel X și SITP, pentru construcția a patru terminale electrice, care va crește numărul de autobuze electrice furnizate de Enel X în Bogota la 900, devenind astfel un partener cheie al SITP în planul de decarbonizare a orașului.

Bogota este al doilea mare oraș din America Latină, după Santiago de Chile, care beneficiază de o inițiativă de transport public durabil, cu emisii zero, promovată de Enel X. Aceasta atribuire crește la aproape 1.400 numărul de autobuze electronice gestionate de Enel X la nivel mondial.

“Atribuirea acestui contract reprezintă o nouă etapă a angajamentului continuu al Enel X privind decarbonizarea și vizează, totodată, îmbunătățirea transportului public electric durabil”, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

“Orașele găzduiesc mai mult de jumătate din populația lumii, contribuind semnificativ la emisiile globale de transport. Decarbonizarea mobilității urbane, pornind de la transportul public, ar trebui să fie o prioritate absolută și necesită un efort masiv din partea sectorului privat și a celui public. Enel X își propune să fie un partener industrial cheie în tranziția către un model de oraș sustenabil, pentru a putea face față provocărilor actuale și viitoare ale urbanizării și electrificării, contribuind în același timp la crearea de megalopole durabile”, a mai spus Venturini.

Autobuzele electrice, ce vor fi fabricate de BYD, producător chinez de automobile, și vor ajunge în Bogota între sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, vor fi încărcate cu energie curată, provenind din surse 100% regenerabile, la terminalele electrice dezvoltate de Enel X. Totodată, autobuzele vor fi echipate cu camere de securitate și Wi-Fi și vor avea hub-uri de încărcare USB, pentru a garanta tuturor pasagerilor un serviciu confortabil, durabil și de înaltă calitate.

Cele două terminale electrice care ar urma să devină operaționale între noiembrie 2021 și aprilie 2022, vor fi construite în două zone diferite din Bogota (Usme și Fontibon) și vor fi echipate cu aproximativ 200 de dispozitive de încărcare pentru autobuze electrice.

Inițiativa face parte din activitățile întreprinse de Enel X pentru a spori mobilitatea electrică în transportul public. Aceste inițiative includ parteneriatul cu AMP Capital, administrator global de investiții, cu peste 30 de ani experiență în investiții în clasa de active de tip infrastructură, pentru a stimula investițiile în infrastructura de transport public electric din America, printr-o asociere ce reunește o flotă de 435 autobuze electrice operaționale și infrastructura de încărcare, în Santiago de Chile. Enel X implementează, de asemenea, alte inițiative de e-bus în Brazilia (Sao Paulo), Peru (Lima), Uruguay (Montevideo), Statele Unite, Spania (Barcelona) și Italia.

Enel X proiectează și dezvoltă soluții axate pe principiile sustenabilității și economiei circulare, pentru a oferi oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care respectă mediul și integrează inovația tehnologică în viața de zi cu zi.

Te-ar mai putea interesa și
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Geely și o companie spaniolă vor produce mașini la fosta uzină Nissan de lângă Barcelona
Grupul chinez Geely, în parteneriat cu firma spaniolă EV Motors, vor asambla mașini la uzina de lângă Barcelona în care Nissana produs până în 2021 pick-up-ul Navara....
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al ...
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...