EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MWp, pentru producătorul de bare şi ţevi din oțel cromat Nimet Targoviște, arată compania într-un comunicat.
Mihai Nicuţ - lun, 02 aug. 2021, 10:59
EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște

Proiectul are o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro și presupune livrarea la cheie a două sisteme ce integrează peste 4.100 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, cu celule de tip mono-cristalin, amplasate la cele două fabrici Nimet din localitățile Lazuri și Târgoviște, județul Dâmbovița O altă componentă a proiectului este infrastructura pentru mobilitate electrică, prin instalarea la cele două fabrici a mai multe puncte de încărcare a vehiculelor electrice, arată Enel X.

Sistemele fotovoltaice montate pe acoperișul fabricilor Nimet vor asigura o producție anuală de energie electrică de circa 2.350 MWh, contribuind la reducerea cu 740 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce un plus de sustenabilitate în activitatea firmei Nimet.

„Enel X România ajută companiile să identifice cele mai potrivite tehnologii pentru a-și eficientiza consumul de energie și, implicit, pentru ca business-ul lor să devină unul sustenabil. Oferindu-le servicii și soluții fiabile la cheie pentru producerea locală de energie electrică cu panouri fotovoltaice, clienții noștri înregistrează economii semnificative în ce privește costul energiei, care se reflectă ulterior în competitivitate crescută. În plus, soluțiile noastre contribuie la protejarea mediului, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică. Ne bucurăm că Nimet a ales produsele Enel X România, rămânem un partener de încredere în tranziția energetică”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B E-Industries, Enel X România.

„Combaterea poluării și folosirea rațională a energiei fac parte din politica noastră de mediu. Am găsit în Enel X România un partener de încredere pentru a ne atinge aceste obiective și pentru a ne asigura inclusiv predictibilitatea atât de necesară în business, prin securizarea costurilor cu energia electrică și protejarea de orice eventuală creștere a prețului electricității pe piață. Cele două centrale fotovoltaice reprezintă un prim pas în demersul Nimet, unul dintre principalii producători de bare și țevi din oțel cromat la nivel european, de a ajunge la o capacitate fotovoltaică instalată de 6 MW până în 2023”, susține Samy Numan, Managing Director, Nimet.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 20.700 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.300 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Economiile anuale înregistrate de companiile care și-au instalat astfel de surse de producție de energie depășesc 900.000 de euro, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată țara, soluții de panouri fotovoltaice pentru clienți industriali și comerciali, sisteme avansate de e-city și e-homes.

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...