Energia solară și eoliană vor produce până în 2030 peste o treime din electricitatea mondială – raport

Proiectele de energie solară şi eoliană sunt în grafic pentru ca până în 2030 să fie responsabile pentru mai mult de o treime din electricitatea mondială, ceea ce arată că sectorul energetic poate realiza schimbările necesare pentru îndeplinirea obiectivelor climatice globale, se arată într-un raport publicat joi de Institutul Rocky Mountain (RMI), transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 13 iul. 2023, 19:18
Energia solară și eoliană vor produce până în 2030 peste o treime din electricitatea mondială - raport

Sultan al-Jaber, preşedintele viitoarei Conferinţe ONU pentru Climă (COP28), ceruse triplarea generării de energie regenerabilă până în 2030 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi îndeplinirea obiectivelor climatice.

Creşterea exponenţială a sectorului înseamnă că proiectele de energie solară şi eoliană ar urma să genereze cel puţin 33% din electricitatea globală, în creştere de la un nivel de aproximativ 12% în prezent, ceea ce va duce la scăderea folosirii combustibililor fosili şi la o energie mai ieftină, se arată în raportul RMI.

RMI, o organizaţie non-profit din SUA axată pe energia verde, a efectuat cercetarea în parteneriat cu Bezos Earth Fund, un fond de 10 miliarde de dolari creat de proprietarul Amazon, Jeff Bezos.

Costul energiei solare, care este deja cea mai ieftină formă de producere a electricităţii, va scădea la 20 dolari per MWh, de la aproximativ 40 dolari per MWh în prezent, deoarece din ce în ce mai multe proiecte sunt lansate şi se îmbunătăţesc economiile de scară, se arată în raport.

„Beneficiul implementării rapide a energiei regenerabile este o mai mare independenţă şi securitate energetică, plus scăderea preţului electricităţii pe termen lung”, a apreciat Kingsmill Bond, de la RMI.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...