Enivision și Nissan construiesc o nouă fabrică de baterii în Japonia

Envision AESC că va construi o fabrică de baterii litiu-ion pentru Nissan, al treilea producător auto nipon, în prefectura Ibaraki, la nord de Tokyo, investiţia iniţială fiind estimată la 50 de miliarde de yeni (459 milioane de dolari).
Robert Stan - mie, 04 aug. 2021, 11:20
Enivision și Nissan construiesc o nouă fabrică de baterii în Japonia

Pe termen lung, Envision, al şaptelea furnizor global de baterii pentru vehiculele electrice, ar putea investi peste 100 de miliarde de yeni în uzină, care va începe producţia în 2024, a anunţat grupul chinez. Unitatea ar urma să fie una dintre cele mai mari fabrici de baterii pentru vehiculele electrice din Japonia, cu o capacitate anuală de producţie de şase gigawaţi oră, suficientă pentru a alimenta 150.000 de maşini electrice Nissan Leaf. În viitor, capacitatea ar putea fi majorată la 18 gigawaţi oră.

Iniţial vor fi 400 de angajaţi, dar numărul va creşte la 1.000, au anunţat companiile. Envision, în care Nissan deţine o participaţie de 20%, produce în prezent suficiente baterii pentru a alimenta 200.000 de maşini electrice.

Envision AESC produce baterii pentru maşinile electrice Leaf la fabrica Nissan din Marea Britanie. Nissan vinde în prezent, anual, 180.000 de maşini electrice. Compania va electrifica toate modelele noi de pe pieţele sale cheie până la începutul anilor 2030, şi se aşteaptă să vândă peste un milion de vehicule electrificate până la finalul anului fiscal 2023.

Luna trecută, Envision a anunţat că intenţionează să investească două miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii în nordul Franţei, unde vor fi produse bateriile care vor propulsa o gamă vehiculele electrice accesibile marca Renault.

Într-un interviu pentru Bloomberg, directorul general Lei Zhang a afirmat că Envision vine în Franţa pentru Renault, dar poartă discuţii şi cu alţi mari producători auto cu privire la aprovizionarea cu baterii produse la viitoarea uzină de la Douai.

„Avem aşteptări mari de creştere în domeniul bateriilor”, a spus Lei Zhang, dezvăluind că anul trecut vânzările anuale ale grupului chinez s-au ridicat la opt miliarde de dolari. „Franţa este o piaţă strategică pentru Envision”, a spus Lei Zhang.

În timp ce industria auto accelerează trecerea la vehiculele electrice, creşte concurenţa pentru investiţii în componentele cheie.

Producătorii auto globali se grăbesc să construiască fabrici de baterii pentru vehiculele lor. În 2020, Toyota Motor a înfiinţat o societate mixtă cu Panasonic şi are un parteneriat cu grupul chinez CATL. Volkswagen intenţionează să construiască şase fabrici de baterii în Europa până în 2030. Ford Motor se aliază cu grupul sud-coreean SK Innovation, în timp ce General Motors a încheiat o alianţă cu LG Chem pentru a construi uzine în SUA.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...