Enterprise Investors, patronii lanţului de magazine Profi, cumpără magazinele de jucării Noriel

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri şi jucării din România, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii. 
Economica.net - vin, 15 apr. 2016, 06:23
Enterprise Investors, patronii lanţului de magazine Profi, cumpără magazinele de jucării Noriel
 

Conform acordului, EI va furniza şi fonduri adiţionale de două milioane de euro pentru sprijinirea dezvoltării reţelei. 

Tranzacţia este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, informează, joi, Enterprise Investors. 

Vânzătorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, şi Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital. Cu o reţea de 47 magazine în 27 de oraşe şi cu o puternică platformă online, Noriel este liderul pieţei de retail de jucării din România. Compania a fost fondată în 1995 de familia Constantinescu, ca importator şi distribuitor de jucării şi jocuri. În 1999, compania a creat „Toys and Games”, propria divizie de producţie de jocuri de carton şi puzzle-uri. 

Noriel şi-a continuat dezvoltarea prin intrarea în retail în 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creând o reţea de magazine specializate în vânzarea jocurilor şi a jucăriilor. Astfel, Noriel a devenit curând cel mai important canal de distribuţie din România pentru brandurile proprii, dar şi pentru multe branduri internaţionale. În 2015, vânzările Noriel au crescut cu 26% faţă de anul precedent, ajungând la aproximativ 30 milioane de euro. 

„Performanţa atinsă de Noriel de-a lungul anilor este impresionantă, iar Enterprise Investors poate continua acest trend ascendent creând, în acelaşi timp, noi oportunităţi pentru Noriel în anii care vin. Ţelul nostru este să facem din fiecare vizită la Noriel o experienţă memorabilă pentru copii şi familiile lor’, a spus Jacek Wozniak, partener la Enterprise Investors, care este responsabil de această investiţie. 

Potrivit lui Şerban Roman, Country Director la Enterprise Investors, intenţia noului proprietar este de a dubla numărul magazinelor în următorii ani. 

„După finalizarea tranzacţiei intenţionăm să repetăm experienţa de succes de la Profi. Vom întări echipa de management cu experţi în domeniu şi vom sprijini dezvoltarea reţelei de magazine Noriel în ţară astfel încât să dublăm numărul de magazine în următorii ani”, a spus Şerban Roman. 

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depăşeşte două miliarde de euro. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde euro în 136 de companii într-o gamă largă de sectoare şi au vândut 
111 companii realizând încasări brute de 2,3 miliarde euro. În România, Enterprise Investors are o prezenţă constantă din anul 2000. Capitalul investit în companii româneşti este de aproximativ 200 de milioane de euro, inclusiv această tranzacţie. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Report de peste 6 mil. euro la jocul Joker al Loteriei Române
Report de peste 6 mil. euro la jocul Joker al Loteriei Române
Un report în valoare de peste 30,61 de milioane de lei (peste 6,18 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a ...
Orange anunţă noi abonamente şi beneficii pentru utilizatorii Yoxo
Orange anunţă noi abonamente şi beneficii pentru utilizatorii Yoxo
La un an după lansarea integrală a serviciului și de la definirea identității de brand, YOXO, primul abonament de mobil ...
Greenpeace: Coca-Cola, Pepsico, Unilever, cei mai mari poluatori cu plastic
Greenpeace: Coca-Cola, Pepsico, Unilever, cei mai mari poluatori cu plastic
Organizaţia de apărare a mediului Greenpeace a dat publicității studiul său anual conform căruia Coca-Cola, alături ...