1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Patronul Profi pregăteşte un mare anunţ. Lanţul de magazine ar putea avea un nou proprietar

Enterprise Investors, proprietarul lanţului de magazine Profi, ar putea anunţa astăzi exitul din acest business. Fondul de investiţii a anunţat că "are anunţuri importante" de făcut, pe care le va dezvălui în această seară.

23 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Enterprise Investors, una din cele mai mari fime care administrează fonduri de private equity din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul lanţului alimentar Profi, va face în această seară "anunţuri importante" într-o conferinţă de presă, a anunţat compania.

Invitaţia vine în contextul în care, în ultimele luni, surse din piaţă au dezvăluit pentru mai multe publicaţii media faptul că fondul de investiţii negociază deja vânzarea lanţului de magazine ce va ajunge luna viitoare la 500 de unităţi la nivel naţional.

Potrivit Mîrşanu.ro, fondurile de investiții Mid Europa și BC Partners au depus în data de 18 noiembrie ofertele angajante pentru achiziția pachetului de 100% din acțiunile lanțului de magazine Profi. Valoarea tranzacţiei este estimată la 600 de milioane de euro, cea mai mare valoarea a unei trazacţii pe această piaţă, în România.

În luna mai, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum și scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei.

 PEF VI a achiziţionat 100% din companie pentru 66 milioane EUR în 2009, iar în 2011 a finalizat o investiţie adiţională de 10 milioane EUR. De la tranzacţia iniţială, Profi a crescut într-un ritm alert de la 67 de magazine la aproximativ 500 de magazine în prezent, doar în 2015 deschizand 93 de magazine. Compania operează magazine în formatele "Standard", "City" în zonele urbane și a dezvoltat de curând și formatul "Loco", destinat zonelor rurale din ţară.

În 2015 compania a înregistrat venituri de peste 565 milioane EUR (2,54 miliarde RON) și astăzi are aproape 10.000 de angajaţi.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total ce depășește 2 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit 1,7 miliarde EUR în 136 de companii într-o gamă largă de sectoare și au vândut 112 companii realizand încasari brute de 2.3 miliarde EUR.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO