Epson România: Afacerile au crescut anul trecut cu 6,2%, la 8,5 milioane euro

Epson România a încheiat anul trecut cu afaceri de 8,5 milioane euro, în creştere cu 6,2%, rezultat sub ţinta anunţată anterior, de circa 9 milioane euro, pe fondul reducerii vânzărilor în perioda iulie-septembrie, a declarat directorul de vânzări al companiei, Simona Decuseară.
Economica.net - mie, 30 ian. 2013, 09:52
Epson România: Afacerile au crescut anul trecut cu 6,2%, la 8,5 milioane euro

„Epson a anunţat că are ca obiectiv pe piaţa românească în 2012 creştere vânzărilor cu 10%, de la 8 milioane de euro în urmă cu an. În prima parte a anului rezultatele obţinute erau în grafic, dar vânzările înregistrate în al treilea trimestru au fost sub aşteptări şi au tras în jos cifra finală a anului 2012, cu toate că în ultimul trimestru vâzările au mers bine”, a spus Decuseară, care se ocupă şi de activităţile de marketing ale Epson România.

Potrivit datelor companiei, imprimantele au o pondere de 25% din afacerile Epson în România, diferenţa revenind proiectoarelor, unde vânzările au crescut cu 30% în 2012, în condiţiile în care portofoliul numără 85 de modele care acoperă toată gama de nevoi a clienţilor.

„Epson vinde în România prin trei canale. Primul, cu o pondere de 65-70%, îl reprezintă reţeaua de parteneri şi dealeri, alături de mediul online şi retail, cărora le revine 30-35% din afaceri. Spre exemplu, are o cotă de 10% din vânzările de imprimante ale Epson”, a spus Decuseară.

Ea a adăugat că, pentru acest an, Epson se va concentra pe segmentul IMM-urilor, al căror consum lunar de pagini imprimate se situează între 3-5.000.

„Von continua şi eforturile de extindere a reţelei de parteneri şi dealeri. Pentru 2013 încă nu am stabilit un obiectiv în privinţa vânzărilor pentru că, potrivit anului fiscal al Epson, suntem în ultimul trimestru. În orice caz, piaţa nu va creşte în acest an, va rămâne la nivelul anului precedent”, a mai spus reprezentantul companiei.

Epson a lansat, miercuri, opt noi modele de imprimante cu sistem de reîncărcare cu cerneală, concepute pentru utilizatorii individuali şi companiile mici şi medii care urmăresc cele mai mici costuri de printare la volume mari, ajungând la 10 lei pe 1.000 de pagini printate.

Noile modele vor fi disponibile începând cu luna februarie la preţuri cuprinse între 649 şi 1.199 lei.

Epson este un important producător internaţional în domeniul imprimantelor şi proiectoarelor LCD.

Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul în Japonia, grupul Epson are peste 75.000 de angajaţi în 97 de companii din toată lumea.

Cu sediul în Amsterdam, Epson Europe BV a avut vânzări de 1,58 miliarde de euro în 2011 şi administrează operaţiunile pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția Autostrăzii......
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...
Producția de electricitate din Bulgaria a crescut cu 16% de la începutul anului
Producția de electricitate din Bulgaria a crescut cu 16% de la începutul anului
De la începutul anului până în 14 august, producţia de electricitate s-a situat la 32.632.605 megawaţi-oră, în timp ...
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România” de la toți emitenții
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România” de la toți emitenții
Kaufland România acceptă de acum plata cu tichetele sociale emise de Edenred. Astfel, toți beneficiarii programului „Sprijin ...