Epson România vrea o creştere a vânzărilor de proiectoare de 10%

Piaţa de proiectoare din România a ajuns, anul trecut, la 10 milioane de euro, cu ajutorul Campionatului Mondial de Fotbal.
Economica.net - lun, 30 mart. 2015, 08:13
Epson România vrea o creştere a vânzărilor de proiectoare de 10%

Piața de proiectoare din România va continua trendul ascendent și în 2015, precizează un comunicat de presă al Epson România.

Astfel, dacă anul trecut Campionatul Mondial de Fotbal a susținut creșterea vânzărilor până la un total de aproape 10 milioane de euro, anul acesta investițiile din sectorul public și companiile din mediul privat vor fi principalele motoare de creștere ale pieței de profil, consideră compania. Ritmul în care au loc schimbările tehnologice, nevoia de a înlocui echipamentele de generație anterioară care se regăsesc în majoritatea companiilor, alături de ofertele avantajoase și numărul mare de dispozitive aflate în portofoliul producătorilor, vor determina reluarea investițiilor, conform comunicatului.

„Estimăm pentru 2015 o creștere de 10% din punct de vedere valoric a vânzărilor Epson în România. La nivelul pieței, un rol foarte important în creșterea de anul acesta îl are inovaţia, mai precis specificațiile noi cu care vin brandurile în întâmpinarea nevoilor și dorințelor potențialilor clienți”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România și Bulgaria.

Segmentul de business va avea anul acesta cea mai mare pondere în vânzările de proiectoare, iar achiziţiile vor fi reluate şi în mediul educațional, în măsura în care noutățile tehnologice sunt tot mai necesare în unitățile de învățământ, iar obișnuința elevilor cu echipamentele electronice impune tot mai mult o schimbare a metodelor de predare în școli.

„În ceea ce priveşte segmentul consumer, există cu siguranță un interes crescut al celor care își doresc un proiector pentru acasă, însă adesea aceștia achiziționează un model destinat segmentului de business în loc de unul home cinema, din rațiuni legate de preț”, precizează Simona Decuseară.

Pentru anul în curs, reprezentanții Epson menționează că prețul proiectoarelor nu va suferi modificări majore. Conform ultimului raport al companiei de cercetare și consultanță Futuresource, prețul mediu de vânzare de anul trecut pentru un astfel de echipament s-a situat în jurul valorii de 570 de euro. Referitor la proiectoarele Epson, gama foarte variată de modele oferă clienților modele cu prețuri începând de la 230 de euro și până la 8.500 de euro.

Vedetele din 2015 de pe piața locală de proiectoare vor fi sistemele interactive cu comandă tactilă pentru distanţe ultra-scurte, destinate sălilor de conferinţă ori segmentului educațional, afirmă Epson.

„De la sfârșitul lui 2014, Epson a adus o serie de inovații la modelele de proiectoare, precum conexiunea WiDi sau tehnologia 3LCD reflective pentru modelele home cinema high-end. La ISE 2015 (Integrated Systems Europe 2015, cel mai mare târg de afișaj comercial din Europa), a avut loc prezentarea modelului EH-LS10000, primul proiector Epson echipat cu tehnologia de amplificare 4K ce utilizează o sursă dublă de lumină laser, pentru a furniza cea mai largă gamă de culori şi un negru intens. Cu siguranță si anul 2015 va aduce produse noi cu specificații tehnologice inovatoare”, mai spune Simona Decuseară.

Gama de produse Epson cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare şi proiectoare 3LCD până la roboţi industriali, ochelari inteligenţi şi sisteme de detecţie şi se bazează pe tehnologii originale compacte, economice şi de mare precizie.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 73.000 de angajaţi în 94 de companii din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...