1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Erdogan a cerut oficialilor partidului AKP să utilizeze automobile Volkswagen Passat

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, o ordonat liderilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) să utilizeze automobile model Volkswagen Passat, după ce constructorul auto german a decis să construiască în Turcia noua sa uzină din Europa de Est, informează Bloomberg.

05 oct, 2019 | Agerpres

Potrivit unor surse din interiorul AKP, în data de 1 octombrie, Erdogan ar fi cerut oficialilor partidului la putere în Turcia să facă trecerea la modelul Passat, odată cu expirarea actualelor contracte pentru închirierea de automobile.

Bloomberg susţine că, în mod direct, ordinul preşedintelui va afecta doar cele 19 automobile Audi (o subsidiară a Volkswagen) utilizate în prezent de liderii de la sediul central AKP, pentru care contractele de închiriere vor expira în aproximativ două luni. Însă, alegerea preşedintelui Turciei ar putea stabili un precedent pentru alte câteva mii de oficiali ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării precum şi din instituţiile şi agenţiile statului turc.

Politicianul de opoziţie Gursel Tekin a declarat în luna februarie că instituţiile publice din Turcia au utilizat în 2018 peste 110.000 de vehicule iar Guvernul de la Ankara ar fi cheltuit anul trecut peste 537 milioane lire (94 milioane dolari) pentru închirierea de vehicule.

Miercuri, în Jurnalul Oficial al Registrului Comerţului de la Ankara a fost publicat un anunţ conform căruia Volkswagen şi-a înfiinţat o subsidiară în provincia Manisa. Subsidiara - Volkswagen Turkey Automotive Industry and Trade Inc - se va concentra pe design-ul, producerea şi asamblarea de automobile şi camioane.

Anterior, o serie de surse din apropierea acestui dosar au declarat că noua uzină Volkswagen din Turcia ar urma să coste aproximativ 1,3 miliarde euro şi va putea produce peste 300.000 de unităţi pe an, printre care modelele VW Passat şi Skoda Superb, care vor fi exportate spre Europa de Est. De asemenea, sursele au precizat că noua uzină va avea aproape 4.000 de angajaţi la Manisa, în apropiere de Izmir, partea de vest a Anatoliei, iar lucrările de construcţie ar putea demara în 2020 pentru ca primele autovehicule să iasă pe poartă în 2022.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO