Erdogan susţine că era de „datoria” sa să „cureţe” piaţa Taksim

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică seara că era de "datoria" sa să "cureţe" piaţa Taksim din Istanbul, după intervenţia poliţiei, sâmbătă seara, împotriva ultimului bastion al manifestanţilor care îi cereau demisia, relatează AFP.
Economica.net - lun, 17 iun. 2013, 06:25
Erdogan susţine că era de

„Am spus că am ajuns la capăt. Că a devenit insuportabil. Ieri, operaţiunea a fost desfăşurată şi (piaţa Taksim şi parcul Gezi) au fost curăţate (…) era datoria mea de premeir”, a declarat Erdogan, în faţa celor peste 100.000 de susţinători ai săi reuniţi la Istanbul.

„Nu vom abandona această piaţă teroriştilor”, a afirmat el, referindu-se la drapelele sau banerele unor mişcări politice interzise care au fost desfăşurate în piaţa Taksim.

„Această ţară nu este un pământ obişnuit. Nu puteţi organiza reuniuni peste tot unde doriţi. Puteţi să faceţi acest lucru acolo unde este autorizat”, a subliniat şeful Guvernului, amintind că parcul Gezi şi piaţa Taksim nu sunt „proprietatea privată” a manifestanţilor.

În cadrul discursului său, Erdogan, al cărui partid islamo-conservator a ajuns la putere în 2002, a apărat acţiunea poliţiei şi le-a dat întâlnire contestatarilor la alegerile municipale din martie 2014. „Dacă nu vreţi să ne mai vedeţi la putere, soluţia există: alegerile”, a declarat el.

După două săptămâni de manifestaţii antiguvernamentale, poliţia a intervenit sâmbătă seara pentru a evacua în forţă parcul Gezi şi piaţa Taksim din Istanbul, provocând confruntări violente între forţele de ordine şi protestatari.

Te-ar mai putea interesa și
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Rusia şi-a intensificat atacurile cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea lui primară, a afirmat luni armata ucraineană, care a înregistrat 715 de atacuri de acest tip numai în luna mai,......
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea ...
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu propulsoare care permit alimentarea mixtă, benzină și GPL. Pentru marca ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă – studiu EY România
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, ...