Erdogan: Turcia nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria

Turcia "nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria", a dat asigurări joi premierul Recep Tayyip Erdogan, după ce Parlamentul a adoptat o moţiune ce permite operaţiuni militare în Siria.
Economica.net - joi, 04 oct. 2012, 18:54
Erdogan: Turcia nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria

„Noi dorim pacea şi stabilitatea în această regiune. Aceasta este intenţia noastră”, a spus Erdogan, după ce armata turcă a atacat poziţii din Siria ca urmare a atacului cu obuze de miercuri, soldat cu cinci morţi în Turcia.

„Nu intenţionăm să declanşăm un război cu Siria”, a spus Erdogan la Ankara, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepremierul Iranului, Mohammad-Reza Rahimi. Iranul este principalul aliat al regimului din Siria.

Anterior, vicepremierul turc Besir Atalay explicase că decizia Parlamentului turc de a autoriza operaţiuni militare împotriva Siriei nu înseamnă un mandat pentru un război cu Siria, având mai degrabă un caracter „disuasiv”.

„Această moţiune a Parlamentului turc nu este o moţiune de război”, a subliniat Atalay. Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de Guvernul islamist-conservator care autorizează armata să desfăşoare, „dacă este necesar”, operaţiuni în Siria, la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci.

La rândul său, Siria a anunţat că „nu doreşte o escaladare a tensiunilor cu vecinii, nici cu Turcia”, conform ambasadorului sirian la ONU, Bashar Jaafari. „Guvernul sirian are un interes crucial în menţinerea relaţiilor de bună-vecinătate cu Turcia”, a spus ambasadorul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...