Ericsson lansează programul Intelligent Automation Platform de gestionare și orchestrare a serviciilor

Ericsson lansează Intelligent Automation Platform, un program pentru gestionarea și orchestrarea serviciilor care permite automatizarea inteligentă a oricărei rețele mobile, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mie, 17 nov. 2021, 17:00
Ericsson lansează programul Intelligent Automation Platform de gestionare și orchestrare a serviciilor

Pornind de la soluțiile actuale, printre care tehnologia cloud-native dual-mode 5G Core și portofoliul Cloud RAN, compania adaugă noua platformă de automatizare inteligentă, care va include o suită de aplicații pentru rețele radio (rApps), ca parte din procesul firesc de construire a rețelelor viitorului.

Soluția facilitează Inteligența Artificială (AI) și automatizarea, ceea ce îmbunătățește performanța rețelei, eficiența operațională și experiența clienților, și facilitează crearea de rețele mai inteligente.

Bazată pe cloud-native, va funcționa în rețelele de acces radio (RAN) 4G și 5G noi și cele deja existente și va veni în sprijinul diferitor furnizori și tehnologii RAN, inclusiv tehnologiile construite special și cele Open RAN.

În acest mod, furnizorii de servicii de comunicații (CSP) vor dispune de mai multe opțiuni pe măsură ce își dezvoltă rețelele.
Odată cu automatizarea rețelei de acces radio, prin AI și aplicațiile de rețea radio (rApps), este pus accentul pe funcționalitate. Asemeni unui sistem de operare care automatizează operațiunile, resursele și identifică îmbunătățirile ce trebuie făcute în rețea, Ericsson Intelligent Automation Platform include un controler inteligent RAN non-real-time (Non-RT-RIC) care operează rApps.

Totodată, platforma sprijină inovarea ecosistemelor, permițându-le dezvoltatorilor de software să creeze produse printr-un instrument de dezvoltare software (SDK). Pe platformă va fi disponibilă o suită de aplicații rApps Ericsson cu capabilități dovedite în patru domenii: implementare automată eficientă, consolidarea, evoluția și optimizarea rețelei. Dezvoltarea acestor soluții va continua prin colaborarea cu clienții.

Investiția Ericsson în această platformă reflectă contribuția companiei la dezvoltarea tehnologiilor Open RAN în industrie.

„Noi integrăm principiul arhitecturii deschise și evoluția către arhitecturi de rețele open. Pornind de la oferta noastră Cloud RAN, facem un alt pas major către construirea rețelei pentru un viitor digital prin lansarea platformei de automatizare inteligentă Ericsson, ce permite rețele mobile mai inteligente. Așteptăm cu nerăbdare să le oferim clienților o platformă open source care să aducă eficiență operațională, să îmbunătățească experiența clienților și să stimuleze inovarea serviciilor. Mă bucur să aud că reacțiile clienților față de noul nostru produs sunt deja pozitive și așteptăm cu interes evoluția și inovațiile viitoare”, a declarat Jan Karlsson, Senior Vice President și Head of Business Area Digital Services Ericsson.

„La BT, inovăm permanent pentru a le oferi clienților noștri cele mai bune servicii. Pe măsură ce ne extindem și ne modernizăm construind rețele mai fiabile în mai multe locuri, gestionarea complexității rețelei prin automatizare este esențială pentru a garanta o experiență de cea mai bună calitate pentru clienți. Mă bucur să văd că Ericsson lansează Platforma de automatizare inteligentă pentru automatizarea rețelelor, pe baza conceptului O-RAN Alliance Service Management and Orchestration (SMO). Viziunea Ericsson de a extinde acest concept SMO pentru a sprijini atât Open RAN, cât și rețelele existente 4G și 5G folosind un model operațional unic și transparent este o abordare inovatoare”, a spus Neil McRae, MD Architecture & Strategy, BT Group Chief Architect.

Te-ar mai putea interesa și
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna anului trecut închiderea companiei după ce Uniunea Europeană a refuzat......
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...