Ericsson: Numărul global de abonamente 5G a ajuns la 380 de milioane în al doilea trimestru

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicaţii Ericsson a estimat marţi că, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, numărul abonamentelor 5G a crescut cu 84 de milioane, ajungând la un total de 380 de milioane, conform datelor din Ericsson Mobility Report pentru perioada aprilie - iunie 2021.
AGERPRES - mar, 07 sept. 2021, 11:32
Ericsson: Numărul global de abonamente 5G a ajuns la 380 de milioane în al doilea trimestru

Conform acestui raport, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, creşterea numărului de abonamente pentru servicii 5G a depăşit-o, la nivel global, pe cea a abonamentelor 4G. În timp ce numărul abonamentelor 5G (de la nivel global) care includ şi un dispozitiv compatibil cu această tehnologie (5G) a crescut cu 84 de milioane (ajungând la un total de 380 de milioane), numărul abonamentelor 4G au crescut cu 71 milioane, până la 4,8 miliarde, reprezentând 59% din totalul abonamentelor mobile. În acelaşi timp, abonamentele de tip WCDMA/HSPA au scăzut cu 46 milioane, iar abonamentele de tip GSM/EDGE cu 52 de milioane.

De asemenea, conform autorilor raportului, numărul abonamentelor mobile (existente în trimestrul 2 din 2021) totaliza aproximativ 8,1 miliarde, ponderea acestora fiind de 103% la nivelul populaţiei globale. 50 de milioane de abonamente mobile noi (din acest total) au fost încheiate în perioada aprilie – iunie 2021, cele mai multe în China (13 milioane), Indonezia (5 milioane) şi SUA (3 milioane).

În paralel, numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în al doilea trimestru al acestui an, ajungând la 6,8 miliarde şi marcând, astfel, o creştere de 7% faţă de anul precedent (în contextul în care numărul deţinătorilor unici de abonamente mobile este de aproximativ 6 miliarde – diferenţa dintre numărul de abonamente şi numărul de abonaţi se datorează abonamentelor inactive, deţinătorilor de dispozitive multiple şi/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri).

În ceea ce priveşte traficul de date în reţelele mobile, raportul arată că rata de creştere a traficului de la an la an a rămas la un nivel normal de 44%, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 al anului 2020 şi trimestrul 2 din 2021. Astfel, în acest interval de timp, traficul total de date în reţelele mobile a atins, lunar, 72 Exabyte, iar rata de creştere trimestrială a fost de aproximativ 9%.

Pe termen lung, analiştii de la Ericsson, estimează că creşterea traficului este determinată atât de creşterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât şi de creşterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creştere în ceea ce priveşte vizionarea de conţinut video (cu menţiunea că există diferenţe mari în ceea ce priveşte valorile/nivelurile de trafic de date între pieţe, regiuni şi furnizorii de servicii).

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii soluţii complete pentru îmbunătăţirea conectivităţii si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum: Reţele (Networks), Soluţii pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) şi Business-uri Emergente (Emerging Business).

Compania Ericsson este listată la bursa din New York (NASDAQ) şi la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...