1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Finanţe şi bănci

Erste Group a atras fonduri de 632 milioane euro printr-o majorare de capital

 Erste Group a finalizat o majorare de capital de 660,6 milioane euro, prin care a atras fonduri nete de 632 milioane euro, iar participaţia Erste Stiftung, principalul acţionar al băncii, a scăzut la 23,65%, acţiuni, deţinute direct şi indirect, faţă de 26,4% anterior operaţiunii.

18 iul, 2013 | Mediafax

Majorarea de capital fusese deja plasată în întregime în cadrul unei oferte de plasament accelerat efectuată la 2 iulie 2013.

Astfel, Erste Group a emis în total 35,231 milioane de acţiuni noi, în timp ce acţionarul Erste Stiftung a plasat 3,374 milioane de acţiuni proprii pentru a satisface cererea din partea celorlalţi investitori, potrivit unui comunicat transmis joi de Erste.

Preţul final de subscriere a fost de 18,75 euro pe acţiune atât pentur acţiunile noi, cât şi pentru participaţia plasată de Erste Stiftung.

În urma operaţiunii, participaţia directă a Erste Stiftung este de 15,12% din acţiunile Erste Group. Erste Stiftung controlează direct şi indirect 23,65% din cele 429,8 milioane de acţiuni Erste, ulterior majorării de capital.

Livrarea şi decontarea acţiunilor noi şi a pachetului oferit de Erste Stiftung sunt programate pentru 23 iulie.

Erste Group a decis, la 1 iulie, să răscumpere capitalul participativ de 1,76 miliarde euro obţinut în urma crizei financiare de acum 4 ani, din care 1,205 miliarde euro se află în proprietatea statului austriac, iar 559 milioane euro este deţinut de investitori privaţi.

Răscumpărarea capitalului participativ urmează să aibă loc pe 8 august.

J.P. Morgan Securities plc., Morgan Stranley Bank AG ş iErste Group Bank AG au coordonat majorarea de capital, iar Commerzbank AG şi ING Bank N.V. au avut calitatea de manageri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO