1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Erste şi Global Payments, parteneriat pe servicii de plată la comerciant. Compania americană preia divizia de profil a Erste

Erste Group Bank, banca-mamă a BCR, vinde 51% din operaţiunile de plată cu cardul la comercianţi către compania americană Global Payments, pentru 30 de milioane de euro. Erste şi Global Payments înfiinţează astfel un joint venture care va furniza servicii de plăţi pentru comercianţii din România, Cehia şi Slovacoa. Din asociere va face parte si CaixaBank, cea mai mare bancă de retail din Spania şi un acţionar important al Erste, care are un parteneriat strategic cu compania americană.

27 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Erste Group va deţine 49% din acţiunile companiei mixte, iar CaixaBank va avea de asemenea o cotă în joint venture, potrivit unui comunicat transmis luni de grupul austriac.

Erste şi Global Payments îşi propun astfel reducerea costului per tranzacţie, îmbunătăţirea accesibilităţii serviciilor de procesare de plăţi pentru comercianţi şi un mai bun management al informaţiilor.

“Tranzacţia reprezintă un pas important pentru Erste Group în ECE (Europa Centrală şi de Est – n.r.) şi ne aşteptăm să genereze o creştere suplimentară a segmentului de plăţi” , a declarat în comunicat Peter Bosek, director executiv de retail la Erste.

Erste este una dintre cele mai mari bănci din regiune, cu 46.000 de angajaţi în 2.700 de sucursale din 7 ţări, care deservesc peste 16 milioane de clienţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO