Eşecul fuziunii cu Bursa din Frankfurt provoacă pierderi NYSE Euronext

Acţiunile NYSE Euronext, operatorul bursei din New York (NYSE) şi al burselor din Paris, Bruxelles şi Amsterdam, au suferit cea mai mare scădere din ultimele 6 luni, de aproape 4,9 %, după ce a anunţat o prăbuşire cu 44% a profitului pe primul trimestru al anului. O acţiune NYSE Euronext costă 25,75 dolari. Una a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) - sub 10 dolari.
Adrian Ionescu - mar, 01 mai 2012, 07:59
Eşecul fuziunii cu Bursa din Frankfurt provoacă pierderi NYSE Euronext

Declinul profitului este pus pe seama scăderii volumului de tranzacţii pe care le găzduiesc bursele administrate, dar şi în contul cheltuielilor legate de fuziunea eşuată cu Deutsche Boerse, potrivit Bloomberg.

NYSE a tranzacţionat în medie 1,8 miliarde de acţiuni pe zi în primul trimestru 2012, cu 23% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 16% sub media din trimestrul anterior. Veniturile nete ale NYSE Euronext au scăzut până la 87 de milioane de dolari.

Pentru comparaţie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se tranzacţionează în medie sub 50 de milioane de acţiuni, iar profitul pe tot anul trecut a fost de 17 milioane de lei.

În vreme ce BVB este curatată de bursa din Viena şi îşi doreşte să poată cumpăra bursa din Sofia, operatorul bursier transatlantic a fost stopat în încercarea de a deveni cel mai din lume prin fuziunea cu Bursa din Frankfurt, blocată de Comisia Europeană.

Economia globală impune şi companiilor care administrează marile burse ale lumii să capete noi puteri prin achiziţiişi fuziuni.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...