Etex Building Performance a înregistrat o cifră de afaceri de 295 de milioane de lei în 2021, în creștere cu 20%

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, anunță că a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 295 de milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul 2020, datorită influenței pozitive a pieței construcțiilor rezidențiale, industriale si din segmentul logistic.
Ion Dobreanu - vin, 13 mai 2022, 16:56
Etex Building Performance a înregistrat o cifră de afaceri de 295 de milioane de lei în 2021, în creștere cu 20%

Pentru acest an, Etex Building Performance estimează că volumul vânzărilor va crește cu 3-5%, în special datorită revenirii proiectelor comerciale și logistice.

Compania a investit anul trecut un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, dar și pentru începerea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu. Pentru anul acesta, compania are ca principal obiectiv implementarea instalației de recuperare a gipsului de la Rovinari.

„Strategia noastră a identificat din timp segmentele cu cel mai mare potențial de creștere și am putut dedica acțiuni calibrate pentru maximizarea impactului. În același timp, ne-am bucurat de evoluția favorabilă a pieței, care a fost peste așteptări. Începând din 2021 am format un departament specializat de Inside Sales, care a luat naștere tocmai pentru a putea răspunde mai bine solicitărilor partenerilor și pentru a fi mai aproape de businessul acestora, într-un context în care piața se schimbă într-un ritm accelerat. De asemenea, am mărit viteza, frecvența de comunicare și interacțiune cu clienții”, a declarat Andrei Popa, Commercial Director Romania & SEE, Etex Building Performance.

Compania a accelerat în 2021 proiectele de digitalizare a serviciilor destinate atât clienților B2B, cât și a consumatorilor individuali, prin crearea de canale digitale specifice, în special în social media. De asemenea, Etex Building Performance a adaptat punctual strategia, în funcție de specificul țărilor din sud-estul Europei, către care exportă un procent de 45% din producție. Mai mult, compania a asigurat funcționarea în parametri a lanțului de aprovizionare și a întreprins măsuri timpurii pentru a atenua efectul sincopelor de materie primă și a oferi cele mai bune servicii, în contextul actual.

La rezultatele pozitive ale companiei au mai contribuit și spectrul larg de soluții de protecție la foc oferite de divizia Promat, care completează sistemele de gipscarton Siniat. Promat oferă un pachet complet de sisteme și soluții de compartimentări, tubulaturi de ventilații, desfumare, etanșări la foc, protecții structurale, se pecifică în comunicatul transmis de Etex Building Performance.

O creștere robustă a fost înregistrată de gama de ipsosuri și gleturi produsă la Aghireșu, care se bucură de o recunoaștere bună în rândul dezvoltatorilor din segmentul rezidențial, în special datorită orientării constructorilor către produse cu aplicare mecanizată, care eficientizează și măresc viteza de execuție.

Produsele din portofoliul Etex Building Performance au fost folosite în 2021 în cadrul unora dintre cele mai importante proiecte de construcții din țară, printre care AFI Tech Park, Marmura Residence, Hotel Autograph Collection, Birouri Makita, Cezara Residence și Avangard Residence din București, Palas Campus, Family Market Miroslava, Royal Town din Iași, Tomis Park, Wave Residence Mamaia, Mall Electroputere, Sala de Sport Adrian Păunescu din Craiova, Prahova Value Center din Ploiești, sau UBC 0 in cadrul Iulius Town Timișoara.

Despre Etex Building Performance  

Compania Etex Building Performance – Siniat România este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții. Grupul Etex desfășoară activități în 44 de țări din Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania, având peste 17.000 de angajați care lucrează în 121 de fabrici.
În România, Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România nu primește nimic, deși riscă să rămână fără mult petrol dacă Putin reacționează dur la embargo
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România ...
Ambițiosul plan RepowerEU, un set de măsuri de 300 de miliarde de euro anunțat de Comisia Europeană pentru a pune capăt dependenței de resursele energetice rusești are o prevedere foarte......
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul de la Sofia a anunţat miercuri o serie de măsuri pentru reducerea presiunilor asupra cheltuielilor populaţiei ...
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri închiderea redacţiei din Moscova a radioteleviziunii canadiene CBC ...
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh discută cu CEZ restructurarea companiei de utilităţi, au anunţat miercuri CEZ şi Ministerul ceh de Finanţe, ...