1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Etichetarea produselor din tutun se va modifica - proiect

Trabucurile şi ţigările de foi care sunt introduse pe piaţa din România în pachete ce conţin o singură unitate de produs vor purta pe fiecare pachet unitar şi orice ambalaj exterior avertismentul general şi unul dintre avertismentele sub formă de text, prevede un proiect de ordin pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

10 apr, 2017 | Agerpres

'Această excepţie se propune deoarece aceste produse erau exceptate de la inscripţionarea cu avertismente combinate şi în Legea nr. 349/2002 din cauza dimensiunilor foarte mici ale pachetelor individuale care fac fotografiile ilizibile', se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Potrivit sursei citate, ambalajele individuale reprezentate de pachete din carton sau celofanate ori cutii din diferite materiale - carton, lemn, plastic, metal - în care sunt prezentate pentru vânzare pachete unitare de ţigări (trabucuri) sau ţigări de foi ce conţin o singură unitate de produs, dar care nu pot fi utilizate pentru introducerea pe piaţă a produselor din tutun nu trebuie să poarte avertismente de sănătate.

'Persoana plătitoare de accize pentru ţigări (trabucuri) sau ţigări de foi ce urmează a fi introduse pe piaţa din România în pachete unitare ce conţin o singură unitate de produs ia măsurile necesare în vederea afişării pe pachetele unitare a fiecărui avertisment sub formă de text pe cât posibil într-un număr egal de ori pentru fiecare marcă de produse', se precizează în proiect.

Totodată, proiectul prevede că pachetele unitare şi ambalajele exterioare ce conţin tutun pentru pipă, introduse pe piaţa din România, poartă avertismente de sănătate care respectă aceleaşi caracteristici tehnice ca şi pachetele unitare şi ambalajele exterioare ale tutunului pentru rulat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO