eTukTuk – Transportul ecologic cu integrare AI (P)

Mijloacele de transport electrice (EV) sunt soluții ideale pentru reducerea amprentei de carbon a transporturilor, dar, în practică, acestea nu au avut încă un impact semnificativ demonstrat asupra poluării aerului.
Ion Dobreanu - joi, 01 feb. 2024, 19:52
eTukTuk - Transportul ecologic cu integrare AI (P)

Industria dată se confruntă cu numeroase provocări și, deși vehiculele electrice pot reduce poluarea aerului, acestea nu au încă impactul necesar pentru a fi considerate cu adevărat o soluție sustenabilă.

 

Cum a luat naștere conceptul de eTukTuk?

eTukTuk este un proiect cripto care își propune să revoluționeze sectorul vehiculelor electrice, eliminând barierele din calea țărilor în curs de dezvoltare și oferind oportunități de investiții la nivel global prin intermediul monedei sale cripto native, tokenul TUK. Acesta folosește blockchain-ul Binance Smart Chain și integrare AI pentru a revoluționa modul în care concepem domeniul transportului EV.

Principiul simplității și al accesibilității este cel care conduce eTukTuk, o alternativă sustenabilă care își propune să facă vehiculele electrice accesibile și sustenabile pentru toate păturile sociale.

Costurile ridicate ale vehiculelor electrice (VE) le fac inaccesibile pentru populația săracă și clasa de mijloc, în special din țările din Asia de Sud-Est, care, din acest motiv, sunt nevoiți să acorde preferință combustibililor fosili.

Acest lucru este injust, deoarece face dificil, uneori chiar imposibil, pentru oamenii săraci să acorde prioritate soluțiilor sustenabile și durabile.

Producătorii de vehicule electrice au dificultăți în a pătrunde în economia țărilor în curs de dezvoltare din cauza costurilor inițiale ridicate de investiție și a infrastructurii deficitare. eTukTuk, pe parcursul a 5 ani, a dezvoltat un ecosistem de vehicule electrice pentru a aborda aceste provocări, cu scopul de a crea o soluție alternativă mai accesibilă și mai ieftină pentru țările precum Sri Lanka.

 

Mijloace de transport electrice accesibile și stații de alimentare unde se poate achita cu TUK

eTukTuk se concentrează pe sectorul transportului public din Asia de Sud-Est, în special, Sri Lanka. Motiv principal fiind faptul că majoritatea populației din Sri Lanka nu are posibilitatea să achiziționeze propriul automobil, deci este nevoită să utilizeze transportul public.

Taxiurile cu trei roți, numite Tuk-Tuks, sunt deosebit de populare în Sri Lanka, deși lasă o amprentă mare de carbon. Potrivit statisticilor WHO, peste 88% din emisiile totale de CO2 din țările din lumea se datorează acestui mijloc de transport. Prin urmare, numărul tot mai mare de Tuk-Tuks ICE reprezintă o amenințare pentru calitatea aerului din economiile în curs de dezvoltare.

Cumpără eTukTuk

Contribuind la tranziția transportului Tuk-Tuk către un sistem de încărcare electrică, eTukTuk aduce două beneficii principale: costuri de întreținere și operaționale mai mici din ale motoarelor cu ardere internă și un mediu mai puțin poluat.

Să nu uităm că, eTukTuks sunt proiectate în mod strategic și sunt compuse din doar 200 de componente. Deci, sunt mai ușor de produs la nivel local, ceea ce reduce din costurile de logistică și le face mai accesibile pentru șoferi.

Integrarea AI are și ea un șir de beneficii, printre care optimizarea rutelor și majorarea duratei de viață a eTukTuks prin intermediul unei funcții de întreținere predictivă care prezice și previne unele posibile defecțiuni.
Un alt beneficiu este sistemul de taxare și plată bazat pe blockchain, care acordă identității digitale șoferilor și facilitează tranzacționarea cu TUK și alimentarea fără lacune a vehiculelor electrice.

După cum am menționat anterior, eTukTuk abordează problema infrastructurii pentru vehicule electrice în țările în curs de dezvoltare prin introducerea unei rețele de stații de reîncărcare. Ca monedă de plată se utilizează tokenul TUK.

Șoferii de vehicule electrice, inclusiv șoferii eTukTuk, pot efectua plăți cu token-uri TUK. Apoi, aceste criptomonede ajung într-un fond comun de recompense care este distribuit între așa numiții parteneri teritoriali și Power Stakers.

Partenerii teritoriali instalează și administrează stațiile de încărcare a vehiculelor electrice în locații strategice dintr-o țară, în timp ce Power Stakers se ocupă de prezența online. Rolul acestora este de a securiza rețeaua blockchain, prin miza token-urilor TUK.

 

eTukTuk este primul transport electric din lume lansat pe un blockchain cu 400% APY

Cu toate că tot mai multe criptomonede inundă spațiul economic pe zi ce trece, puține din acestea sunt disponibile pentru publicul larg. Adesea, nepăsând la tehnologiile Web3 descentralizate din spatele monedelor crypto, industria este limitată strict pentru investitorii cu ani de experiență în spate.

eTukTuk tinde să demonstreze că puterea tehnologiei blockchain are un mare potențial de utilizare pe scară largă. În special, datorită temeliei transparente și echitabile care îmbunătățește modul în care sunt procesate tranzacțiile monetare și păstrate datele.

În rândul mulțimii de proiecte crypto fără utilitate, precum monedele meme și proiectele DeFi, tokenul TUK iese în evidență. Acesta este unul din puținele proiecte care au scopul de a integra funcționalitățile blockchain și AI în viața de zi cu zi a oamenilor, pentru a transforma radical conceptul de criptomonede și influența acestora asupra transportului public ecologic și economiei în general.

Chiar dacă eTukTuk va opera inițial doar în țările cu economii în curs de dezvoltare, posibilitatea de a investi în TUK este disponibilă pentru toată lumea. Până la lansarea pe bursele de schimb, token-urile TUK sunt disponibile pentru a fi cumpărate la preț redus pentru o perioadă limitată de timp.

Investitorii care participă la pre-vânzare au șansa de a miza imediat token-urile achiziționate în schimbul unui APY de 400%.

Cumpără eTukTuk

Te-ar mai putea interesa și
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul său a fost arestat pentru luare de mită, dar scandalul care se extinde......
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Ministerul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza în județul Caraș ...
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost ...