1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Turism

Eturia: Cele mai vândute destinaţii exotice vara aceasta sunt Indonezia, Singapore, Zanzibar şi Maldive

Cele mai vândute destinaţii exotice vara aceasta sunt Indonezia, Singapore, Zanzibar, Maldive şi Republica Dominicană, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, director general al Eturia, touroperator specializat pe vacanţe exotice.

17 iun, 2018 | News.ro

O vacanţă într-o astfel de destinaţie costă între 1.200 şi 2.500 euro de persoană, în funcţie de durata vacanţei şi de categoria hotelului. Oficialul touroperatorului mai spune că turiştii români devin din ce în ce mai îndrăzneţi şi mai pretenţioşi, îşi doresc să trăiască experienţe în vacanţele lor şi vor să încerce destinaţii noi.

”Vara vine cu un număr crescut de cereri din partea turiştilor dornici să descopere alte destinaţii, să experimenteze noi senzaţii în destinaţii extraeuropene. În 2018, turiştii care au optat pentru vacanţe de tip sejur aleg: Indonezia (în special Bali), Singapore, Zanzibar, Oceanul Indian (mai ales Maldive şi Mauritius), Republica Dominicană şi Cuba. Turiştii care preferă turismul activ şi de aventură optează pentru vacanţe de tip safari în Tanzania şi circuite în SUA, Canada, China, Malaezia, Japonia şi Peru”, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, director general al touroperatorului Eturia.

O vacanţă la plajă costă între 1.200 şi 2.500 euro/persoană în funcţie de durata vacanţei, de destinaţie, tipul hotelului şi de regimul de mese ales. Un circuit costă între 1.400 şi 3.000 euro/persoană. Varianta all inclusive este preferată de turiştii care merg în destinaţii din Caraibe şi Oceanul Indian, spune Stoica.

În ceea ce priveşte schimbările faţă de anii trecuţi în materie de cerere, oficialul Eturia spune că, în acest an, turiştii sunt din ce în ce mai îndrăzneţi, îşi doresc să trăiască experienţe în vacanţele lor, încearcă alte destinaţii renunţând la cele consacrate.

”Clienţii Eturia caută diversitate, caută să revină în anumite destinaţii şi să le descopere în alt fel: gastronomic, adventure, cultural, istoric, spiritual. A crescut diversitatea destinaţiilor solicitate. Turiştii români aleg din ce în ce mai mult locuri inedite ca: Borneo, Surinam sau Panama sau itinerarii inedite în destinaţii deja consacrate”, a mai spus Sorin Stoica.

De asemenea, este în creştere numărul solicitărilor pentru vacanţe personalizate de tip ”tailor made”, croită special pe gustul turistului.

”Cum i-am descrie pe turiştii noştri în 2018? Mai atenţi la detalii, mai pretenţioşi, doritori să fie ascultaţi şi să primească o soluţie de vacanţă personalizată conform profilului şi dorinţelor lor. Chiar şi în cadrul unor vacanţe de grup, turiştii solicită anumite personalizări cum ar fi: upgrade la camerele de hotel, includerea unor activităţi deosebite sau extensii la plajă sau în alte destinaţii”, a adăugat el.

Reprezentantul Eturia este de părere că turistul român se va alinia tendinţelor la nivel mondial şi va dori să primească un produs de înaltă calitate, personalizat nevoilor şi dorinţelor lui şi să îl acceseze digital de pe telefon cu tehnologie de ultimă generaţie.

”Cred că agenţiile de turism care vor reuşi să îmbine tehonologia cu un serviciu de consultanţă excelent vor câştiga poziţia de leaderi de piaţă”, a precizat Sorin Stoica.

Eturia oferă vacanţe exotice personalizate în peste 120 de destinaţii din întreaga lume.  Înfiinţată în anul 2007, Eturia are 50 de angajaţi şi trei sedii în: Bucureşti, Piatra Neamţ şi Cluj.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO