Euro 2020: stadiul lucrărilor la stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf FOTO

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a publicat luni noi imagini de la șantierele aferente stadioanelor implicate în proiectul EURO2020. Cel mai mult au avansat lucrările de la Stadionul Ghencea.
Economica.net - lun, 19 aug. 2019, 09:17
Euro 2020: stadiul lucrărilor la stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf FOTO

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se vor realiza obiectivele de investiții necesare desfăşurării, la Bucureşti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. În prezent, se află în derulare lucrările de execuție la trei stadioane, respectiv Steaua, Arcul de Triumf și Rapid.

Stadionul Ghencea – 30.500 de locuri

Compania Națională de Investiții a semnat pe 18 iulie 2018 contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Stadion Steaua” din Bulevardul Ghencea, nr. 45, Sector 6, București, cu Asocierea Construcții Erbașu S.A. & CONCELEX S.R.L & TERRA GAZ CONSTRUCT S.R.L.

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 210.067.331 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante.

Anterior, în urma preluării Stadionului Steaua de la Ministerul Apărării Naționale, prin protocol de predare-primire semnat în data de 13 iunie 2018, Compania Națională de Investiții a semnat, pe 18 iunie 2018, contractul privind proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de desființare a obiectivului de investiții „Stadion Steaua” din bd-ul Ghencea, nr. 45, sector 6, București.

În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului, a fost depusă o singură ofertă din partea asocierii CONSTRUCȚII ERBASU S.A. și BS RECYCLING SRL.

Potrivit ofertei depuse, durata lucrărilor va fi de 3 luni (1 lună pentru serviciile de proiectare și 2 luni pentru lucrările de execuție), iar valoarea contractului este de 6.504.233,28 lei cu TVA.

Stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spații de cazare pentru sportivi (24 de  camere), 1.070 mp de spațiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant  pitch-view / bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Ministerului Apărării Naționale. 

Stadionul Giuleşti – 14.000 de locuri

Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat pe 1 noiembrie 2018 contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Stadionul Giulești «Valentin Stănescu»” din Calea Giulești, nr. 18, București, cu ASOCIEREA CONSTRUCȚII ERBAȘU SA, CONCELEX SRL ȘI TERRA GAZ CONSTRUCT SRL.

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante.

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) și se dorește îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional. Suprafața totală înierbată va fi de 80×120 m (inclusiv suprafața de gardă). Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime și zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice.

Totodată, va beneficia şi de spații de cazare pentru sportivi, precum și de spații de alimentație publică sau spații administrative.

Stadionul Arcul de Triumf – 8.100 de locuri

Compania Națională de Investiții a semnat pe 25 iulie 2018 contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „STADIONUL NAȚIONAL DE RUGBY «ARCUL DE TRIUMF»” din b-dul Mărăști, nr. 18-20, București, cu ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO și TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA.

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante.

Noua arenă va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi) și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum și condițiile necesare găzduirii de competiții de rubgy la nivel național și internațional. 

Astfel, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competiții sportive de rugby și fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevăzut cu o suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative.

Te-ar mai putea interesa și
Nicuşor Dan: Costurile pentru recepţionarea Podului Basarab – 130.000.000 de lei. Constructorul ar putea plăti o parte
Nicuşor Dan: Costurile pentru recepţionarea Podului Basarab – 130.000.000 de lei. Constructorul ar putea plăti o ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, că vor fi necesare aproximativ 130 de milioane de lei în vederea aducerii Podului Basarab la standarde şi realizarea recepţiei....
Autostrada Transilvania: CNAIR închide duminică lotul Chețani – Câmpia Turzii, pentru exercițiu NATO
Autostrada Transilvania: CNAIR închide duminică lotul Chețani – Câmpia Turzii, pentru exercițiu NATO
CNAIR informează participanții la trafic că duminică, 12 mai 2024, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada ...
Incendiu la o rafinărie la circa 200 de kilometri de Moscova în urma unui atac ucrainean cu drone
Incendiu la o rafinărie la circa 200 de kilometri de Moscova în urma unui atac ucrainean cu drone
Un atac ucrainean cu drone a provocat vineri dimineaţă un incendiu la o rafinărie în regiunea rusă Kaluga, la 200 de ...
Grupul Mol a înregistrat un profit brut de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%, după primul trimestru
Grupul Mol a înregistrat un profit brut de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%, după primul trimestru
Grupul Mol a înregistrat în primul trimestru un profit înainte de impozitare de 382 milioane de dolari, în scădere cu ...