1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Euro Insol cere MECMA să aprobe o acţiune în instanţă împotriva unor foşti directori Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, cere acţionarilor companiei de stat să aprobe iniţierea unor acţiuni în răspundere pentru daune împotriva ultimilor trei directori generali ai producătorului de electricitate, respectiv Traian Oprea, Mihai David şi Constantin Trihenea.

03 oct, 2012 | Mediafax

Următoarea Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica este programată pentru 31 octombrie, potrivit convocatorului.

Producătorul de energie deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a intrat în insolvenţă în 20 iunie şi de atunci se află în administrarea judiciară a firmei Euro Insol.

Compania este în insolvenţă din cauza vânzărilor de energie către "băieţii deştepţi", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar şi a altor factori, conform unui raport al Euro Insol. Producătorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012 din vânzarea energiei prin contracte directe.

Oprea a fost director general la Hidroelectrica în perioada 2003-2009, după care a fost îblocuit cu Mihai David, care a demisionat în decembrie 2010.

Atât Oprea, cât şi David au părăsit compania în urma unor declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

Băsescu a spus despre Oprea că a prelungit contractele de vânzare directă a energiei. În privinţa lui David, şeful statului a afirmat că a fost susţinut de Sorin Ovidiu Vântu, prin Mircea Geoană, pentru a prelua conducerea companiei.

Trihenea a fost numit director al companiei în decembrie 2010 şi a demisionat în decembrie 2011, invocând motive personale.

Hidroelectrica este condusă în prezent de Ştefan Gheoreghe, fost director în CEZ România.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO