1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Euro Insol denunţă încă un contract al Hidroelectrica

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a denunţat un contract de achiziţie a energiei de la Electrocentrale Deva, care a generat pierderi de 108,89 milioane lei producătorului de electricitate aflat în insolvenţă, în perioada 2009-2011.

30 aug, 2012 | Mediafax

Acesta este al doilea contract important de cumpărare de energie electrică denunţat de către administratorul judiciar, după cel cu Electrocentrale Paroşeni, din cauza căruia Hidroelectrica a înregistrat pierderi de peste 253 milioane de lei în ultimii trei ani.

Contractele derulate de către Hidroelectrica cu alţi producători de energie au fost menţionate în raportul întocmit de către Euro Insol drept una dintre cauzele care au generat intrarea în insolvenţă a companiei de stat.

Hidroelectrica a încheiat acordul cu Electrocentrale Deva în iunie 2009, pe o perioadă de zece ani.

Potrivit Euro Insol, scopul acordului era susţinerea financiară a Electrocentrale Deva, nu obţinerea de profit din activitatea comercială a Hidroelectrica.

În ultimele două luni Euro Insol a denunţat mai multe contracte de vânzare a energiei, întrucât au adus Hidroelectrica pierderi de 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012.

Hidroelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, este în insolvenţă de la sfârşitul lunii iunie.

Electrocentrale Deva este controlată de compania Termoelectrica, al cărei acţionar majoritar este tot Ministerul Economiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO