Euro Insol: Hidroelectrica va trece pe profit în acest an, cu un câştig de 430 mil. lei

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, estimează că producătorul de electricitate va trece pe profit în acest an, cu un câştig de 430 milioane de lei, după pierderi de 170 milioane de lei anul trecut.
Economica.net - joi, 17 ian. 2013, 12:49
Euro Insol: Hidroelectrica va trece pe profit în acest an, cu un câştig de 430 mil. lei

„Hidroelectrica a avut anul trecut pierderi de 170 milioane de lei”, a declarat avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.

El a adăugat că producţia de energie estimată pentru acest an este de 13 TWh, faţă de 11,8 TWh anul trecut, în timp ce veniturile Hidroelectrica sunt estimate să ajungă la 2,7 miliarde de lei, de la 2,3 miliarde de lei în 2012.

Potrivit lui Borza, în acest an compania de stat va livra pe piaţa reglementată 3,9 TWh de energie, faţă de 5,5 TWh anul trecut, iar Hidroelectrica va înregistra venituri suplimentare de 434 milioane de lei ca urmare a aprobării de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a creşterii preţului la care producătorul de energie va livra electricitate pentru piaţa reglementată, de la 71 de lei la 125 de lei.

Totodată, compania nu va mai finanţa investiţiile care nu au un aport în creşterea capacităţii de producţie a energiei şi va sista încredinţarea directă de contracte către Hidroserv-uri, subsidiare de servicii din Hidroeelctrica.

„În 2013 am bugetat zero lei pentru investiţiile care nu au contribuţie energetică (asigurarea apei potabile în localităţi, lucrări pentru agricultură etc – n.r.) pentru că este imoral să le finanţeze doar Hidroelectrica. Beneficiarii trebuie să le finanţeze şi ei”, potrivit lui Borza.

În 11 ianuarie Borza a adăugat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii Hidroserv în care a agreat calendarul de fuziune a celor opt Hidroserv-uri, cu termen în 28 februarie.

„Hidroelectrica nu mai vrea să susţină financiar Hidroserv-urile şi nici să le crească artificial cifrele de afaceri. Nu le vom mai acorda prin încredinţare directă contracte, vor trebui să participe la licitaţii”, a spus Borza.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în în luna iunie 2012. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...