Euro Vial Residence a cumpărat domeniul Clos de Colombes de la franțuzoaica Ane Marie Rosenberg

Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori activi pe piața imobiliară regională din Constanța, a achiziționat domeniul Clos des Colombes din 23 August – Olimp într-o tranzacție de 1,5 milioane de euro.
Andrada Ghira - vin, 08 iul. 2022, 10:33
Euro Vial Residence a cumpărat domeniul Clos de Colombes de la franțuzoaica Ane Marie Rosenberg

Domeniul Clos des Colombes se întinde pe o suprafață de șase hectare și reprezintă una dintre cele mai renumite podgorii de pe litoralul românesc, tradiția cultivării viței de vie întinzându-se pe o perioadă de peste 45 de ani, dintre care ultimii 20 de ani sub coordonarea antreprenoarei de origine franceză Anne Marie Rosenberg, care a cumpărat domeniul în 2002. Aici sunt produse în prezent aproximativ 18.000 sticle anual, iar vinurile Clos des Colombes au câștigat mai multe premii naționale și internaționale.

Firma Le Pigeonnier, prin care sun desfășurate operațiune podgoriei a avut în 2021 o cifră de afaceri de peste 110.000 de euro și un profit de aproape 2.000 de euro. Firma era deținuă în proporție de 55,5% de către Anne Marie Rosenberg, iar restul de către Paul-Roger Rosenberg Grosjean, potrivit datelor platformei specializate Termene.ro. .

Adițional podgoriei, care se întinde pe patru din cele șase hectare, domeniul mai include o cramă, un restaurant cu aproximativ 100 de locuri – care a fost declarat cel mai bun restaurant regional din Dobrogea în 2019 de către ghidul Gault Millau, precum și mai multe unități de cazare.

”Zona Olimp se va dezvolta semnificativ pe termen mediu și are toate premisele pentru crearea unui model diferit de turism, cu proiecte integrate, cu spații verzi ample și diferite opțiuni de petrecere a timpului liber. Am cumpărat Clos des Colombes deoarece se integrează foarte bine în tot acest tablou și am început deja investițiile în extinderea și modernizarea cramei, a restaurantului și domeniului, care vrem să devină o destinație gastronomică și turistică în sine pentru zona de sud a litoralului”, declarat Virgil Lixadru, managing partner Euro Vial Residence.

Olimp se prefigurează a fi un nou pol de dezvoltare imobiliară și hotelieră, în prezent fiind anunțate și în lucru proiecte imobiliare care vor atrage investiții estimate la câteva sute de milioane de euro.

Euro Vial Residence a finalizat până în prezent două proiecte rezidențiale în Mamaia – Sea ON și Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, și Forest ON, în zona Băneasa din București, cu 36 de apartamente, în urma unor investiții cumulate de aproximativ 45 de milioane de euro

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...