EuroGsm mizează pe afaceri în creştere cu 10% în 2012

EuroGsm, cel mai mare retailer Orange România, estimează că va înregistra în acest an afaceri de 21,8 milioane euro, în creştere cu 10% comparativ cu anul trecut, evoluţie susţinută în principal de majorarea vânzărilor de smartphone-uri şi accesorii.
Economica.net - joi, 14 iun. 2012, 08:26
EuroGsm mizează pe afaceri în creştere cu 10% în 2012

„Apreciem şi o creştere de peste 10% a numărului de telefoane vândute, precum şi un avans al vânzărilor pe segmentul de accesorii, asupra căruia intenţionăm să ne canalizăm eforturile de promovare în viitorul apropiat”, a declarat într-un comunicat directorul comercial al EuroGsm, Zoltan Halmai.

Accesoriile înregistrează cel mai mare număr de unităţi vândute la nivelul produselor comercializate în reţeaua EuroGsm, urmate de telefoanele mobile, pe locul al treilea plasându-se tabletele.

„Cu siguranţă numărul de tablete vândute în acest an va creşte, însă procentul acestora în volumul vânzărilor companiei se va menţine deocamdată la un nivel mai scăzut comparativ cu cel al telefoanelor. În schimb, intrarea masivă de smartphone-uri şi tablete pe piaţă va determina totodată şi reducerea preţurilor acestora”, a adăugat Halmai.

El se aşteaptă la o creştere a cererii pe segmentul serviciilor de date mobile, în România, determinată în special de majorarea numărului de smartphone-uri şi tablete disponibile pe piaţă. Totodată, segmentul de voce se va dezvolta în continuare, faţă de 2011, în ciuda saturării pieţei.

Pentru acest an, reprezentantul EuroGsm anticipează menţinerea poziţiei de lider în vânzările de servicii de voce ale retailerilor Orange pe segmentul business-to-consumer, cu o cotă de 34%.

Potrivit datelor companiei, EuroGsm a înregistrat în primele trei luni din acest an o cotă de piaţă de 7% din numărul de telefoane comercializate la nivel naţional.

EuroGsm are sediul la Cluj-Napoca şi 117 magazine, în franciză, în 79 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...