Eurohold a primit toate aprobările pentru achiziționarea CEZ Bulgaria

Comisia de reglementare a energiei și apei din Bulgaria a aprobat tranzacția prin care Eurohold Bulgaria achiziționează filialele companiei CEZ Group din Bulgaria, se arată într-un comunicat al Eurohold.
Economica.net - mar, 19 ian. 2021, 12:29
Eurohold a primit toate aprobările pentru achiziționarea CEZ Bulgaria

Astfel, Eurohold a obținut toate aprobările necesare din partea autorităților bulgare pentru a realiza achiziția.

Acordul fusese aprobat de Comisia pentru Protecția Concurenței încă din 29 octombrie 2020.

Următoarea etapă a procesului de achiziție va fi semnarea contractelor de finanțare și transferul propriu-zis al acțiunilor. Eurohold va finanța achiziția printr-o combinație de capital propriu și capital împrumutat furnizat de băncile de investiții.

„Am obținut aprobări de către autoritățile de reglementare bulgare antitrust și energetice, astfel încât să putem continua cu finanțarea și finalizarea tranzacției. Avem sprijinul băncilor globale de investiții, care au o experiență solidă în finanțarea unor astfel de tranzacții. După finalizarea achiziției, ne propune să dezvoltăm un furnizor regional important de asigurări și servicii de utilități”, a declarat în comunicat Vasil Stefanov, coordonatorul fuziunilor și achizițiilor la Eurohold Bulgaria.

Eurohold va achiziționa filialele grupului CEZ din Bulgaria printr-o filială nou înființată: Eastern European Electric Company B.V. (EEEC).

Acordul include achiziționarea a șapte filiale ale Grupului CEZ în Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică – CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică – CEZ Electro Bulgaria, precum și 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică – CEZ Trade Bulgaria, precum și CEZ Bulgaria, care coordonează și administrează toate filialele CEZ Group din Bulgaria.

CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajați în Bulgaria.

Prin achiziționarea filialelor grupului CEZ în Bulgaria, Eurohold se va concentra pe dezvoltarea a două sectoare principale de activitate – asigurările și energia. Activele și veniturile totale ale holdingului vor depăși 1,5 miliarde de EUR, atât pe segmentul asigurărilor, cât și pe cel al furnizării și distribuției de energie. Holdingul va deservi mai mult de 7 milioane de clienți și peste 6000 de angajați.

Eurohold Bulgaria este un grup de afaceri independent, lider în regiunea CEE / SEE / CSI și cel mai mare holding public din Bulgaria. Acesta operează în domeniul asigurărilor, leasingului, vânzărilor de mașini, gestionarea de active și servicii de investiții. Eurohold este listat la Bursa de Valori din Sofia și Varșovia.

Eurohold deține Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 țări și deține filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurare de nișă în Spania și Italia. În prezent, grupul de asigurări are mai mult de 4 milioane de clienți și peste 3000 de angajați.

În data de 23 octombrie 2020, CEZ Group a anunţat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). Activele implicate în tranzacţie constau în şapte companii, inclusiv reţeaua de distribuţie a energiei electrice, furnizarea de electricitate şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac. MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură din lume şi este parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piaţă. Tranzacția din România este evaluată la 1,1 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment FMI: Guvernele europene trebuie să ajute companiile, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente
Avertisment FMI: Guvernele europene trebuie să ajute companiile, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente
– Guvernele europene trebuie să ajute companiile să îşi consolideze capitalul propriu, în caz contrar se vor confrunta cu un val de falimente şi pierderea a 15 milioane de locuri de muncă,...
IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare
IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare
IBM a anunțat că serviciile sale de cloud hibrid sunt acum disponibile în orice mediu – pe orice cloud, la fața locului ...
1,7 tone de chiștoace de tutun au fost colectate și valorificate energetic în 2020
1,7 tone de chiștoace de tutun au fost colectate și valorificate energetic în 2020
1,7 tone de chiștoace au fost colectate selectiv și valorificate energetic în București, Constanța și Iași de la debutul ...
Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică, în viitor – studiu
Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid sau electrică, în viitor – studiu
Jumătate dintre români (51%) şi-ar dori să treacă în viitor de la o maşină convenţională la una hibrid, în timp ...