Euroins a înregistrat o creștere a primelor brute subscrise de peste 100% în trimestrul doi din acest an, față de aceeași periadă din 2021

Compania de asigurări Euroins România anunță că își continua evoluția pozitivă, cu indicatori financiari în creștere în Trimestrul 2 din 2022. Comparativ cu T2 de anul trecut, rezultatele au crescut cu peste 100%, atât pentru primele brute subscrise totale, cât și pentru primele brute subscrise pentru zona non-RCA.
Cristian Negrei - mie, 19 oct. 2022, 17:02
Euroins a înregistrat o creștere a primelor brute subscrise de peste 100% în trimestrul doi din acest an, față de aceeași periadă din 2021

Cea mai mare creștere a primelor brute subscrise în T2 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut a fost înregistrată de asigurările non-RCA. Asigurările facultative au crescut de aproape trei ori și jumătate (339%), de la 28 de milioane de lei în T2 din 2021, la 95 de milioane de lei în trimestrul doi din 2022.

Suma totală a primelor brute subscrise a fost de în trimestrul doi din 2022 de 1,529 miliarde de lei, o creștere de 110% față de aceeași perioadă din 2021, când a fost raportată o sumă de 728 de milioane de lei pentru primele brute subscrise.

Evoluția lunară arată că în iulie 2022 procentul asigurărilor facultative a ajuns la 10% din totalul subscrierilor de asigurări. Mai exact, la fiecare 100 de lei din prime brute subscrise, 10 lei provin din subscrieri pe produse non-RCA. Acest procent este mai mult decât dublu față de luna iulie 2021, când evoluția raportului de subscrieri de asigurări facultative era de 4,4% din totalul primelor brute subscrise.

„Euroins se angajează să gestioneze corect riscurile și să aplice o viziune pe termen lung. Aceste creșteri semnificative reprezintă o țintă atinsă înainte de termen. Acest lucru confirmă faptul că procesul nostru de modernizare și digitalizare, împreună cu aportul constant de capital, au contribuit la îmbunătățirea indicatorilor financiari ai companiei noastre”, a declarat Tanja Blatnik, CEO al Euroins România.

Vânzările Euroins în prima jumătate a anului 2022 reprezintă o consolidare a poziției pe piața asigurărilor facultative, cât și o confirmare a stabilității poziției pe piața asigurărilor RCA. Creșterea numărului de polițe de asigurări non-RCA este de 96% (533.095 de polițe) în S1, dublu aproape față de aceeași perioadă a anului trecut, când a vândut 271.666 de polițe..

Compania a avut în semestrul 1 din 2022 un număr de 1.543.122 de clienți RCA, aceasta fiind o creștere de de 11% față de acceași perioadă din 2021, când a avut 1.392.721 de clienți.

Această creștere semnificativă a vânzărilor este un semnal al interesului mai mare al clienților pentru polițele non-RCA, iar acest lucru este determinat de strategia companiei de diversificare a portofoliului de produse de asigurare și de atenția acordată nevoilor în schimbare ale clienților săi.

Produsul CASCO oferit de Euroins a înregistrat o creștere a vânzărilor de peste 660%, ceea ce reprezintă o dovadă clară a încrederii în serviciile oferite. Alte linii vizibile, care au crescut și ele de peste trei ori, sunt asigurările de călătorie și cele de sănătate.

În primele 7 luni ale anului 2022, portofoliul de asigurări CASCO a crescut la 15% în total volum produse non-RCA, de la 8% pondere în prime brute subscrise non-RCA în primele 7 luni ale anului 2021.

Euroins continuă să își echilibreze portofoliul RCA. În primele șapte luni ale anului 2022, creșterea numărului de polițe RCA este de numai 3,2%, compania comercializând 1.629.721 de polițe, față de 1.578.990 cât a vândut în primele șapte luni din 2021.

Cota de piață RCA în S1 2022 a fost de 31,81% față de 31,15% din S1 2021. Evoluția actuală arată că, până la sfârșitul anului, Euroins va ajunge la o cotă de piață pentru RCA de sub 29%. Aceste cifre actualizate sunt un semn că piața asigurărilor se stabilizează într-o distribuție mai echilibrată pe RCA, unde Euroins deține o poziție stabilă.

Euroins apreciază că un alt indicator important al îmbunătățirii proceselor interne este faptul că numărul de reclamații a scăzut semnificativ. În al doilea trimestru al anului au existat cu 84% mai puține plângeri.

Compania susține că a continuat să crească numărul de contracte de lucru cu service-uri auto și a ajuns, în prezent, la aproape 900 de parteneriate, cu 42% mai mult decât anul trecut.

Despre Euroins Insurance Group (EIG)

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți în 14 țări și are peste 3.000 de angajați. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar și energetic care operează în regiune și activează în domeniul distribuției, furnizării și comerțului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de mașini, servicii de investiții și management al activelor. Eurohold este listată la Bursa de Valori din Bulgaria și Varșovia. În 2021, Eurohold a achiziționat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajați și deservesc aproape 3 milioane de consumatori din țară.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța, va pune la......
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...