Euroins România vrea să îşi majoreze capitalul social cu 20 milioane lei, la 138,5 mil. lei

Acţionarii Euroins România vor discuta, la 22 noiembrie, majorarea capitalului social cu 20 milioane de lei, la 138,5 milioane de lei, prin aport în numerar, conform unui convocator publicat de asigurător.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 16:11
Euroins România vrea să îşi majoreze capitalul social cu 20 milioane lei, la 138,5 mil. lei

Anterior, pentru data de 21 octombrie, acţionarii societăţii au fost convocaţi pentru a discuta şi aproba majorarea capitalului social cu 20 milioane de lei, de la 103,5 milioane de lei la 123,5 milioane de lei. Şedinţa însă nu a mai avut loc, motivul fiind finalizarea altei infuzii de capital, de 15 milioane de lei, la 118,5 milioane de lei, operaţiune aprobată în noiembrie 2012.

Datele de la Registrul Comerţului arată că Euroins România are un capital social de 118,5 milioane de lei, controlat de Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 93,27%, alături de 36 de persoane fizice – 6,69% şi patru persoane juridice – 0,04%.

În şedinţa acţionarilor programată pentru 22 noiembrie se va discuta şi contractarea unui credit overdraft de la Banca Comercială Română, suma nefiind menţionată în document.

La finele lunii august, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a interzis Euroins România practicarea asigurării RCA, interdicţie ridicată în a doua parte a lunii septembrie după ce asigurătorul a corectat unele aspecte care au stat la baza deciziei ASF din 28 august şi a prezentat un plan de măsuri pentru remedierea situaţiei.

Astfel, Euroins a revizuit instrucţiunile, procedurile sau normele de constatare şi lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună şi informarea sau notificarea asiguraţilor cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire.

Euroins România a subscris în primele şase luni ale acestui an prime de 281,7 milioane de lei, în creştere cu 23,2% faţă de iunie 2012, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).

Din totalul subscrierilor, veniturile din poliţe RCA au însumat 261,6 milioane de lei, de la 205,7 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2012.

La finele lunii iunie a acestui an, portofoliul RCA al companiei număra 992.684 contracte, comparativ cu 738.124 poliţe în iunie 2012.

Euroins România a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...