1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Europa ne dă trei miliarde de euro în plus pentru agricultură

Agricultorii din România vor putea să beneficieze, prin noua Politică Agricolă Comună, de 3 miliarde euro în plus faţă de alocarea care există în perioada bugetară actuală, a declarat astăzi comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

21 mar, 2012 | EVZ

"România este unul din puţinele state membre pentru care alocarea financiară pentru PAC pe următoarea perioadă va creşte, atâta vreme cât va exista un număr mare de state membre dintre vechile state membre pentru care plăţile directe vor scădea în anii următori, şi alte state care vor rămâne cam la acelaşi nivel de plăţi directe", a explicat Cioloş, citat de Agerpres, scrie EVZ.

Potrivit acestuia, noua PAC este prima reformă profundă la care România ia parte în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

"Va trebui să venim cu o reformare a unor instrumente ale politicii agricole comune care să fie mai credibile în ochii contribuabilului european. De aici sunt mai multe măsuri de transparenţă, o ţintire mai precisă a utilizării fondurilor europene prin PAC, o redefinire a sistemului de plăţi directe, propunerea de limitare a plăţilor directe pentru fermele mari şi foarte mari şi această schemă de plată simplificată pentru fermierii mici", a mai spus Cioloş. Citeşte mai mult pe EVZ

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO