1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Europa va impune tuturor ţărilor introducerea salariului minim. Germania, principala vizată

Comisia Europeană va propune, pe 18 aprilie, introducerea unui salariu minim în toate statele membre ale Uniunii unde acesta nu există deja.

17 apr, 2012 | ECONOMICA.net

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale László Andor va propune introducerea de salarii minime care să contribuie ''la prevenirea unei curse distructive de scădere a costului forţei de muncă şi la asigurarea unei calităţi decente a muncii'', potrivit portalului Euractiv.com, care citează un draft al documentului.

Majoritatea statelor UE au introdus deja un salariu minim, însă acesta variază semnificativ între ţări. Spre exemplu, în România acesta este un sfert din salariul mediu, iar în Irlanda, jumătate.

Propunerea comisiei va viza însă în principal Germania, Italia, Asustria şi ţările scandinave, care nu au un salariu minim la nivel naţional. Astfel, în timp ce în Italia şi Austria există un salariu minim convenit colectiv la nivel de sector, aproape o treime dintre angajaţii din Germania nu au dreptul la un salariu minim, scrie Euractiv. “Germania este adevărata problemă” a spus un official european, care a preferat anonimatul.

Comisia poate cere statelor membre să îşi revizuiască politicile sociale şi de ocupare a forţei de muncă, dar decizia finală revine fiecărui stat membru al Uniunii Europene

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO