1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose şi ministrului Agriculturii, Petre Daea, să îşi unească eforturile cu liderii ţărilor din grupul de la Vişegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menţionând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

23 iul, 2017 | Agerpres

"În timp ce liderii statelor Grupului de la Vişegrad, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Polonia, au depus numeroase eforturi care să ateste faptul că anumiţi producători comercializează în statele din Europa de Est alimente cu o calitate inferioară faţă de alimentele comercializate în Europa de Vest şi vor dezbate zilele viitoare această problemă cu reprezentanţii Comisiei Europene, în România acest subiect nu mai reprezintă, din păcate, o prioritate pentru Guvernul PSD", a afirmat Buda pe pagina de Facebook a PNL.

El a spus că ministrul Agriculturii ignoră această problemă. "Ministrul Agriculturii, precum şi alţi oficiali care ar trebui să fie implicaţi în acest proces de evaluare, preferă doar să anunţe ca "vom face, vom drege", sfidând în continuare şi manifestând un dispreţ profund faţă de toţi cetăţenii români cărora li se interzice dreptul de a cunoaşte ce consumă şi dacă sunt sau nu cetăţeni de mâna a doua în UE", a mai afirmat Buda.

Europarlamentarul îi cere premierului şi ministrului Agriculturii să se implice în demersurile ţărilor grupului de la Vişegrad.

"Le solicit public premierului României, domnului Mihai Tudose, şi ministrului Agriculturii, domnului Petre Daea, să îşi unească eforturile cu cei din grupul de la Vişegrad în această problemă extrem de spinoasă şi să facă demersurile care se impun la Comisia Europeană în vederea modificării legislaţiei existente, astfel încât să se evite standardele duble de calitate. În lipsa oricăror eforturi în acest sens, actualul Guvern acceptă ca România să devină groapa de gunoi a Europei cu consecinţe incomensurabile asupra vieţii cetăţenilor români, dar şi asupra industriei alimentare şi a fermierilor din România care au parte de o concurenţă profund neloială!", conchide Daniel Buda.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO