Europharm închide la 31 decembrie unitatea din Braşov, dar extinde depozitul din Chitila

Distribuitorul de medicamente Europharm Distribuţie, parte a grupului GSK România, a extins depozitul din Bucureşti cu peste 2.000 metri pătrăţi, pentru a integra şi activităţile unităţii din Braşov, care se va închide la 31 decembrie.
Economica.net - Dum, 22 dec. 2013, 11:45
Europharm închide la 31 decembrie unitatea din Braşov, dar extinde depozitul din Chitila

„În Centrul Logistic de la Chitila va fi integrată activitatea din depozitul de la Braşov, care îşi va închide facilităţile la 31 decembrie”, au declarat reprezentanţii companiei.

Noua platformă, creată prin extinderea depozitului existent din Chitila, va permite creşterea nivelului de servicii în divizia de distribuţie directă a companiei. Centrul este închiriat, iar investiţia în extindere a fost de peste 300.000 de euro.

Deschiderea Centrului Logistic Chitila reprezintă finalizarea proiectului de reorganizare a infrastructurii logistice din Europharm Distribuţie, care vizează eficientizarea şi creşterea competitivităţii pe termen lung a serviciilor logistice ale conpaniei.

În noul centru, Europharm Distribuţie va desfăşura operaţiuni logistice atât pentru distribuţia directă, cât şi operaţiuni specifice de servicii logistice pentru parteneri şi furnizori.

Centrul Logistic Chitila are o suprafaţă de aproximativ 6.400 de metri pătraţi şi o capacitate de depozitare de peste 10.000 paleţi de marfă.

Europharm Distribuţie, parte a grupului GSK România, este una dintre cele mai importante companii locale de distribuţie farmaceutică.

GSK a anunţat la 12 decembrie că a intrat în etapa de selecţie a cumpărătorului fabricii de medicamente de la Braşov, care se va încheia în primul trimestru al anului viitor şi în care vrea să cunoască planurile companiilor interesate pentru unitatea de producţie, iar dacă aceasta va eşua fabrica va fi închisă.

În iunie, GSK România a anunţat că este în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de medicamente din Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.

GSK a cumpărat, în 1996, 65% din acţiunile Europharm, companie contolată de omul de afaceri Mihai Miron şi care deţinea o fabrică de medicamente la Braşov. În 2003, GSK a preluat şi restul de 35% din acţiunile Europharm.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Compania de consultanță financiară Savvy a devenit membră al GGI Global Alliance, cea mai mare asociație multidisciplinară din lume
Compania de consultanță financiară Savvy a devenit membră al GGI Global Alliance, cea mai mare asociație multidisciplinară ...
Savvy, o companie din România cu peste 16 ani experiență în audit, contabilitate, fiscalitate, administrarea resurselor ...
Consiliul Județean Cluj a aprobat realizarea metroului
Consiliul Județean Cluj a aprobat realizarea metroului
Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Județean Cluj a avizat favorabil Planul ...
Impulsionarea economiilor viitorului pe baza comunicațiilor 5G
Impulsionarea economiilor viitorului pe baza comunicațiilor 5G
De ceva timp, cea de-a cincea generație de comunicații de date, sau 5G, a devenit una dintre cele mai importante componente ...