1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

SIF Oltenia face ofertă publică de preluare a Argus Constanţa

SIF Oltenia va face ofertă publică obligatorie de preluare a ultimului mare producător independent de ulei comestibil, Argus Constanţa, după mulţi ani de zile de conflicte cu tabăra omului de afaceri Cătălin Chelu.

18 sep, 2013 | | ECONOMICA.net

 

SIF Oltenia (SIF5) va începe pe 23 septembrie oferta publică obligatorie de preluare a ultimului mare producător de ulei comestibil, Argus Constanţa (UARG), la un preţ de 2,4 lei / acţiune.

SIF5 ar trebui să dea peste 38 de milioane de lei, pe pachetul de 44,3% din acţiunile UARG. Oferta va dura până la 11 octombrie şi se va derula prin xcasa de brokeraj a SIF Oltenia, Voltinvest. 

Preţul de ofertă este aproape egal cu ultimul preţ de piaţă, de 2,445 lei pe acţiune UARG şi cu 34% mai mic decât maximul ultimelor 52 de săptămâni, potrivit statisticilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Argus Constanţa (UARG) se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq a BVB, unde este evaluată la peste 87 de milioane de lei.

SIF Oltenia a ajuns să deţină peste 54% din acţiunile UARG, după ce la jumătatea lunii iunie, a cumpărat 23,76% din totalul acţiunilor, în câteva minute, când s-au trasnferat în total, 46% din capitalul companiei constănţene.

Firmele şi persoanele care acţionau concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu şi-au redus drastic deţinerile atunci, având în vedere că volumul de titluri cedat a fost apropiat de participaţia indirectă a lui Chelu în momentul în care a preluat controlul companiei, în septembrie 2011.

Acum SIF Oltenia are peste 55,7% din acţiuni, iar BCR controlează 29,6% prin fondul de investiţii Business Capital for Romania - Opportunity.

Oferta de preluare iniţiată de SIF Oltenia urmează să fie actul final al conflictului dintre tabăra lui Chelu şi cea a SIF Oltenia,  care a ţinut acţiunile UARG departe de piaţă circa doi ani, până în mai.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO