1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Evenimentele şi călătoriile de business au crescut afacerile Eximtur în prima jumătate a acestui an

Eximtur a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 23,7 milioane de euro, în creștere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut. Peste 60% din afacerile din prima jumătate a acestui an au fost generate de  activitatea de business travel și organizare de evenimente.

06 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

Eximtur Business, divizia care se ocupă de activitatea de business travel şi organizare evenimente a înregistrat o creştere de 13% a vânzărilor şi a generat 63% din cifra de afaceri de aproape 24 de milioane de euro realizată de Eximtur în primul semestrul din acest an. 

Cele mai dinamice centre Eximtur Business au fost Cluj-Napoca, cu o creștere de aproximativ 28% față de primul semestru din 2014, București și Sibiu, fiecare în creștere cu 16%. Rezultatele vin după ce agenţia a atras noi clienți, după participarea la licitații publice, a extinderii portofoliului de clienți business în zona Transilvaniei, dar și a dezvoltării afacerilor clienților existenți. Eximtur Business a fost partenerul campaniei de lansare a filmului Aferim! de Radu Jude, dar şi partener al festivalului TIFF, pentru al patrulea an consecutiv.

"Am remarcat o creștere a numărului de deplasări în interes de serviciu în străinătate, respectiv o creștere a numărului de înnoptări rezervate la destinație, ceea ce confirmă trendul la nivel național și internațional, în rândul celor care călătoresc în interes de afaceri, de a îmbina utilul cu plăcutul", spune Salvadora Benegui, Business Travel & Events Manager.

Cât plătesc românii pentru vacanţe în ţară şi în străinătate

În ceea ce privește turismul de leisure, destinațiile preferate de turiști pentru vara acestui an sunt România, Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania și Italia. Valoarea medie a unui sejur în țară a fost de aproximativ 850 de lei/persoană, respectiv 350 de euro/persoană, pentru un sejur în străinătate.

Vânzările de vacanţe în zonele din România care oferă posibilități de turism balnear şi SPA au fost cu aproximativ 100% mai mari decât în anul precedent. Staţiunea Băile Felix este preferata turiștilor, urmată de Călimănești - Căciulata și Sovata.

Cât despre preferinţele românilor pentru vacanţa la mare, Mamaia rămâne în top, urmată de Saturn și Eforie-Nord. Eximtur estimează pentru acest an o creștere a vânzărilor cu 9% a vânzărilor pentru litoralul românesc. 

Numărul turiștilor care au ales vacanțele în străinătate a crescut cu circa 15% față de primul semestru al anului precedent. Vânzările de sejururi pentru Grecia au crescut cu 30%, iar pentru Croația cu 70%. 

Revelion în Mauritius la tarif early-booking

Turiştii români au înţeles că o vacanţă cumpărată din timp înseamă să economisească nişte bani.

“Mulți turişti se interesează deja de vacanțe în țări exotice, mai ales pentru perioada iernii. An de an se constată un interes în creștere pentru destinații precum Republica Dominicană și Mauritius, aceasta din urmă fiind disponibilă și pentru Revelionul 2016, pe cursă charter, în prezent la tarife de early-booking. O altă destinație cerută în special de Revelion este Austria, care oferă un raport bun calitate-preț pentru cei care doresc o vacanță activă, la schi,” declară Cristina Basarab, brand manager Eximtur.

Compania de călătorii Eximtur a fost înfințată în 1993, detine 29 de agenții proprii si francizate, în 19 orașe din România. La finalul anului 2014, cifra de afaceri a fost de 39,6 milioane de euro. Activitatea companiei este organizată în patru divizii: business travel și organizare evenimente, leisure travel, incoming și școala de turism. Divizia Eximtur Business este prezentă în patru centre urbane importante, la București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO