Evergent Investments raportează o creștere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022, față de 31 martie 2021

Evergent Investments, compania de investiții cu cea mai mare capitalizare, 1,2 miliarde de lei, dintre toate companiile de investiții de pe piața românească, a raportat la 31 martie 2022 o creștere cu 11,1% a valorii activelor totale și cu 11,6% a valorii activului net față de 31 martie 2021.
Ion Dobreanu - vin, 13 mai 2022, 19:34
Evergent Investments raportează o creștere cu 11,1% a valorii totale a activelor la 31 martie 2022, față de 31 martie 2021

Astfel, valoarea totală a activelor Evergent Investments a ajuns la 2,5 miliarde de lei, mențînându-se peste pragul de semnificație de 500 de milioane de euro.

“Circuitul economic mondial și tensiunile geopolitice ale începutului de 2022 sunt diferite de ciclurile precedente, acest prim trimestru turbulent și volatil fiind dominat de războiul din Ucraina. Sancțiunile împotriva Rusiei au generat noi amenințări la adresa dezvoltării economice, piață globală reacționând repede la aceste măsuri, cu efecte semnificativ negative asupra tuturor activităților.

În pofida mediului defavorabil, valoarea unitară a activului net al Evergent Investments are o creștere cu 13,4% față de 31 martie 2021. Rezultatul net al primului trimestru și cea mai mare capitalizare dintre toate companiile de investiții arată, de asemenea, că avem o poziție solidă și suntem pregătiți pentru perioadele incerte.

Menținem abordarea investițională pe termen lung și alocăm capital în companii stabile, capabile să se dezvolte în ritm constant și rămânem concentrați pe priorități pentru a multiplică capitalul acționarilor noștri. Prin urmare, continuăm managementul activ combinat cu rigoarea analitică pentru a genera profit”, a declarat Claudiu Doroș, președinte director general al societății.

Rezultatul net înregistrat la trimestrul 1 2022 este de 10,93 de milioane de lei, fiind compus din 10,97 de milioane de lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat și o pierdere netă de 35.000 de lei. Acest rezultat reprezintă 17% din valoarea aprobată de acționari în BVC 2022 pentru întreg anul 2022.

Nivelul investițiilor în valori mobiliare a atins 82,4 milioane de lei. Astfel, compania continuă strategia de creștere a performanței portofoliului listat și dezvoltarea portofoliului private equity. Evergent Investments se diferențiază de ceilalți actori ai pieței de capital prin proiectele de tip private equity care aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.

În dată de 10 iunie Evergent Investments începe plata dividendelor aferente anului 2021. Suma aprobată de acționari este de 62.263.501 lei.

 

Despre Evergent Investments

Cu o experiență de peste 30 de ani în piața de capital, Evergent Investments S.A. este un Fond de investiții alternative și o companie listată la Bursă de Valori București (sub simbolul EVER), situată în topul fondurilor de investiții din România. Prin politică de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 11 ani, compania a distribuit dividende care depășesc valoarea de 675 de milioane de lei, iar valoarea activelor administrate a depășit pragul de semnificație de 500 de milioane de euro.

Evergent Investments are 40 angajați la nivel național, iar la nivel de Grup 185 de angajați. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu Doroș în calitate de președinte director general și Cătălin Iancu în calitate de director general adjunct.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...