evoMAG extinde rețeaua de lockere și estimează că peste 40% din comenzi vor fi livrate la lockere anul acesta

evoMAG extinde opțiunile de livrare a produselor la nivel național în sistem locker, oferind clienților posibilitatea de a ridica produsele comandate din peste 5.000 de noi astfel de puncte instalate în toată țara. În prezent, peste 30% din totalul comenzilor evoMAG din întreaga țară sunt livrate folosind rețeaua de lockere, ponderea urmând să crească la 40% în acest an, potrivit estimărilor companiei.
Lidia Neagu - lun, 22 apr. 2024, 12:02
evoMAG extinde rețeaua de lockere și estimează că peste 40% din comenzi vor fi livrate la lockere anul acesta

Extinderea ale loc ca urmare a noilor parteneriate încheiate cu două dintre cele mai importante firme de curierat din România: Fan Courier și Cargus, pentru utilizarea serviciilor FanBox și, respectiv, Ship & Go. Noile puncte de tip locker se adaugă celor peste 3.900 de lockere instalate și folosite anterior de evoMAG în parteneriat cu compania de curierat Sameday, pentru utilizarea serviciului easybox.

Extinderea opțiunilor de livrare la nivel național în sistem locker se înscrie în strategia evoMAG  de a oferi clienților cea mai bună experiență de shopping și posibilitatea de a intra cât mai repede în posesia produselor comandate, în ritmul și în locurile preferate de aceștia.

Pe lângă numărul mai mare de comenzi cu livrare la lockere, evoMAG înregistrează și o cerere în continuă creștere pentru livrare rapidă (livrare între una și trei ore), mai ales în zonele urbane unde timpul de așteptare redus este esențial. Astfel, în prezent, până la 3% din totalul comenzilor ajung la destinație prin platformele de livrare rapidă (Glovo, Bringo și Tazz).

„Noile parteneriate subliniază angajamentul evoMAG de a oferi cele mai rapide și mai convenabile opțiuni de livrare de pe piață. Deservim două nevoi diferite prin toate aceste parteneriate. În ceea ce privește livrarea la lockere, clienții au nevoie de predictibilitate în livrare și să câștige timp, iar pe segmentul de livrări rapide, într-un interval de 1 – 3 ore, aceștia au nevoie să își rezolve o problemă punctuală: să facă rapid un cadou, să înlocuiască un produs care s-a stricat, în general să rezolve o problemă rapidă, punctuală”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că, anul acesta, ponderea livrărilor la lockere va depăși 40%, pe fondul creșterii cererii pentru astfel de livrări și odată cu expansiunea rețelei de lockere și cu intensificarea concurenței în acest segment.

În ceea ce privește produsele, telefoanele mobile, accesoriile, componentele de calculator și consumabilele se numără printre cele mai frecvent achiziționate articole prin serviciul de livrare rapidă, evidențiind cererea în continuă creștere pentru soluții agile și eficiente.

Produsele evoMAG sunt listate, în prezent, pe platformele Glovo, Bringo și Tazz, în același timp, clienții companiei putând accesa o rețea de aproximativ 9.000 de lockere, dispuse la nivel național, în parteneriat cu trei dintre cele mai importante companii de curierat din România.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar acum patru ani a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

evoMAG a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general. Compania a atras, în 2022, o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susține dezvoltarea accelerată a companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic al infrastructurii energetice National Grid a anunţat joi că intenţionează să vândă terminalul său de gaze naturale lichefiate (LNG) din Marea Britanie, cea mai mare......
Consiliul UE a adoptat noile reguli pentru reforma pieței de energie electrică. Sunt promovate PPA-urile și schemele CfD
Consiliul UE a adoptat noile reguli pentru reforma pieței de energie electrică. Sunt promovate PPA-urile și schemele CfD
Consiliul UE a adoptat reglementările actualizate pentru reforma pieței energiei electrice, pentru ca prețurile energiei ...
Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război şi consideră improbabil ca Rusia „să înghită Occidentul”
Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război şi consideră improbabil ca Rusia „să înghită ...
Temerile că Rusia va ataca un stat membru al NATO sunt nefondate, a afirmat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit ...
Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO
Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO
Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce ...