1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

News

Excedent în jos la contul curent al balanţei de plăţi T1. Cea mai slabă evoluţie în turism

Contul curent al balanţei de plăţi s-a menţinut pe excedent la finele primului trimestru, cu 70 de milioane euro, sub nivelul din februarie, pe fondul creşterii deficitului comercial în martie, până la 552 milioane euro, dar cea mai slabă evoluţie se înregistrează la turism, potrivit datelor BNR.

15 mai, 2013 | Mediafax

În primul trimestru al anului trecut, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 796 milioane euro.

Excedentul balanţei de plăţi din primul trimestru s-a realizat pe fondul reducerii deficitului balanţei comerciale la jumătate faţă de perioada similară a anului trecut (cu 640 milioane euro), la 552 milioane euro şi al veniturilor (cu 347 milioane euro), la 321 milioane euro, şi al surplusului înregistrat de balanţa serviciilor (153 milioane euro, faţă de un deficit de 79 milioane euro).

Turismul a avut cea mai slabă evoluţie, fiind singurul domeniu în care deficitul a urcat faţă de soldul negativ de anul trecut din primele trei luni. Deficitul din turism s-a cifrat la 67 milioane euro, comparativ cu 63 milioane euro în martie 2012.

Cu toate că intrările în turism au depăşit nivelul din trimestrul I al anului trecut, cu 241 milioane euro faţă de 226 milioane euro, ieşirile au crescut mai rapid, contul debitor al acestui capital ajungând la 308 milioane euro, faţă de 289 milioane euro.

Performanţa contului curent s-a realizat în condiţiile în care transferurile curente au scăzut cu 354 milioane euro, la 789 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO