Exclusiv. Cehii de la CTP pornesc investiţiile în România: 15 mil. euro pentru Mercury Logistic Park şi CTPark Turda

Dezvoltatorul CTP, cu capital olandez şi care deţine terenuri în mai multe zone din România, a achiziţionat Mercury Logistic Park de la fondul de investiţii american Hitman. Co-fondatorul şi directorul executiv al companiei, Remon L. Vos, a confirmat pentru ECONOMICA.NET achiziţia parcului logistic din apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti.
Andrada Ghira - mie, 25 mart. 2015, 22:02
Exclusiv. Cehii de la CTP pornesc investiţiile în România: 15 mil. euro pentru Mercury Logistic Park şi CTPark Turda

„CTP a achiziţionat această proprietate cu scopul de a ne mări prezenţa în România. Proiectul este situat strategic pe autostrada A1 şi include trei clădiri logistice cu o suprafaţă totală de închiriere de 35.000 mp, plus 100.000 mp disponibili pentru construcţia de noi clădiri. Clădirile existente sunt ocupate de diverse companii care activează în distribuţie şi logistică, în special a produselor alimentare. Vom avea un nou chiriaş din cea de-a doua jumătate a acestui an”, ne-a declarat Remon L. Vos, CEO şi co-fondator al CTP.

Compania va investi în îmbunătăţirea Mercury Logistic Park pentru creşterea durabilităţii şi va construi spaţii cu temperatură controlată.

„În ceea ce priveşte valoarea tranzacţiei, inclusiv achiziţia proprietăţilor, a terenurilor şi a investiţiei planificate de către CTP, aceasta depăşeşte 10 milioane de euro„, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Remon L. Vos.

Vânzarea proiectului de către fondul de investiţii american Heitman, care au mai fost implicat în dezvoltarea proiectului rezidenţial Cortina Residence, intrat în faliment, marchează ieşirea de pe piaţa din România.

CTP îi aduce pe nemţii de la Fränkische la Turda

Înainte de criză, compania a cumpărat mai multe terenuri la Borş, Turda, Mădăraş şi Piteşti, cu o suprafaţă totală de 120 de ha. Lipsa chiriaşilor pentru spaţiile industriale i-a determinat să pună „on hold” investiţiile planificate pentru piaţa locală.

Totuşi, ultimul an a arătat că apetitul pentru astfel de proprietăţi a revenit. Cea mai mare tranzacţie realizată a fost achiziţia Europolis Logistic Park de către P3, deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoe Cambridge, două dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume.

Dezvoltatorul a început anul trecut să aducă utilităţile şi să construiască un drum de acces pentru o clădire logistică al cărei chiriaş va fi Fränkische, producător german de tuburi şi sisteme din plastic şi metal. Compania va avea aici o facilitate logistică cu o suprafaţă de 3.400 mp şi face deja angajări. Compania caută 12 operatori producţie şi câte un inginer calitate, responsabil calitate, electrician întreţinere şi o secretară. 

„CTP a început să construiască o facilitate de proudcţie la CTPark Turda, care va fi predată clientului nostru Fränkische, care va furniza clienţilor săi din România produse de la Turda. Mulţi dintre clienţii Fränkische activează în industria auto. CTP lucrează cu Fränkische şi în Republica Cehă. Prima fază a CTPark Turda implică investiţii de circa 5 milioane de euro„, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET Remon L. Vos. 

Fränkische Romania, înregistrată anul trecut, este parte a grupului Fränkische cu sediul in Germania, specializat pe dezvoltarea, producţia şi comercializarea tuburilor, conductelor și componentelor de sistem din plastic si metal pentru aplicații structurale și de inginerie civilă, precum și auto și industriale. Compania, fondată în 1906, numără peste 2.700 de angajaţi la nivel global şi a înregistrat vânzări de 384 de milioane de euro în anul fiscal 2013/2014.

CTP estimează venituri din chirii de 150 de milioane de euro anul acesta

Directorul şi co-fondatorul companiai mai spune că CTP va continua să investească în România şi crede că este o locaţie atractivă pentru companiile producătoare datorită poziţiei sale strategice şi a disponibilităţii forţei de muncă la un preţ competitiv. Portofoliul CTP cuprinde 220 de clădiri cu o suprafaţă totală de închiriere de 2,5 milioane de mp, are 400 de clienţi şi 160 de angajaţi. Pentru acest an, CTP estimează venituri din chirii de 150 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând de pe 18 aprilie 2024....
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
 În urmă cu un deceniu, Grecia era în mijlocul unei crize a datoriilor devastatoare, marcată de ani de austeritate, ...
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. Vizează să strângă 125 de milioane de euro din piață, pentru finanțarea regenerabilelor
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. ...
Premier Energy Group, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă ...
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Profitul se îndepărtează de cultivatorii americani de grâu şi mulţi dintre ei nu se aşteaptă la o situaţie de echilibru ...